Pokud jste už viděli bizarní psycho jízdu od Ariho Astera jménem On se bojí a toužíte po nějaké podobné podívané, možná byste mohli dát šanci nadcházející komedii jménem Problemista, za kterou příhodně také stojí studio A24. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na mladíka jménem Alejandro Martinez (Julio Torres), talentovaného a ctižádostivého výrobce hraček ze Salvadoru, který se vydává do New Yorku v naději, že se zde proslaví představením svých experimentálních a nekonvenčních vynálezů. Zkrátka a dobře míří do USA za americkým snem. Je tu však jeden nepříjemný problém. Brzy mu totiž skončí platnost víza. A pokud s tím rychle něco neudělá, s kariérou ve Spojených státech se bude muset rozloučit. Na(ne)štěstí se ale setká s vyvrhelem uměleckého světa jménem Elisabeth (Tilda Swinton), pro kterou začne pracovat jako asistent. 

Z traileru je ale zřejmé, že práce pro podivnou ženštinu s sebou přinese řadu pěkně podivuhodných situací, které silně připomínají i nějaký ten magický realismus. Alejandro si rozhodně nebude moct oddechnout, protože spolupráce s Elisabeth se zdá být opravdu řádně frustrující.

Snímek už každopádně premiéroval na festivale SXSW, kde se dočkal především pozitivních reakcí. Už jen podle traileru to vypadá na originální podívanou, která by mohla patřit mezi ty zajímavější komediální kousky letošního roku. Navíc to má pod palcem A24, což už je v podstatě záruka kvality.

Snímek napsal a zrežíroval sám Julio Torres, který zde zároveň vystupuje v hlavní roli. Jedná se také o jeho celovečerní debut. V předchozích letech se také stal jedním z tvůrců a hlavních scenáristů ke komediálnímu seriálu Los Espookys (2019).

Dále si ve snímku zahrají herci jako James Scully, Isabella Rossellini, RZA, Larry Owens, Miles G. Jackson, Laith Nakli, Paul Cooper a Jason Furlani.

Zatím však není známo, kdy přesně se filmu dočkáme.