Sice to nakonec trvalo trochu déle, ale přece jenom jsme se už dočkali. Netflix nedávno zveřejnil první plnohodnotný trailer na snímek Luther: The Fallen Sun, který by měl navázat na události páté řady původního seriálu. Idris Elba se v něm opět zhostí role titulního detektiva s nekonvenčními metodami, kterého čeká další zapeklitý případ. Na trailer se můžete podívat výše. Pokud jste ale ještě všechny sezóny seriálu neviděli a hodláte to v brzké době napravit, tak nechápu, co tady děláte. Alou ven, protože budou spoilery!

Jak je vidno, příběh by tak měl hned navázat na události páté řady, na jejímž konci dostal Luther od Schenka (Dermot Crowley) klepeta za neustálé obcházení právního systému při řešení zločinů. V rámci toho se tak Luther dostal do věznice, ve které ale nezůstane dlouho. 

Londýn totiž začne terorizovat miliardář a hlavně sadistický sériový vrah jménem David Robey, kterého ve filmu ztvární Andy Serkis. A podle něho se má dokonce jednat o jednu z nejtemnějších rolí, co v posledních letech ztvárnil. Luther se proto rozhodne z věznice uprchnout, aby mohl konečně vyřešit případ, který mu nedá spát. Ale jak je podle upoutávky patrné, žádný jednoduchý úkol to nebude. I přestože se on sám vydává na lov, spadeno na něj má i policie, které se vůbec nelíbí, že jejich drsný kolega běhá na svobodě.

Luthera tak opět čeká boj s časem, který tentokrát může prohrát. A přijít tak úplně o vše. Tvůrci fanoušky ujistili, že snímek by se měl svým duchem vrátit ke stylu prvních řad, které mnozí fanoušci považují za ty nejvydařenější. Pokud se tedy má skutečně jednat o velkolepé finále celého Lutherova příběhu, tak doufejme, že bude opravdu co nejpovedenější. 

O scénář se postaral tvůrce původního seriálu Neil Cross, režii si zas vzal na starost Jamie Payne, který natočil všechny epizody z páté sezóny.

Dále si ve snímku zahrají herci jako Cynthia Erivo, Thomas Coombes, Hattie Morahan, Lauryn Ajufo, Vincent Regan, Dan Li, Edward Hogg, Einar Kuusk, Tom McCall a Jess Liaudin.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 10. 3. 2023.