Seriálový Fallout od Amazonu, který nabízí nový příběh ze světa známé videoherní série, je úspěch. Na tomto úspěchu se nemalou měrou podílí i skvělé obsazení, jemuž vévodí nejen vycházející hvězdy typu Elly Purnell, ale také známí herci jako Walton Goggins či Kyle MacLachlan. Věděli jste ale, že slavná herecká jména lze najít napříč celou postapokalyptickou sérií?

Asi nejzámějším příkladem využití hollywoodského talentu v sérii Fallout je herec Liam Neeson. Představitel Oscara Schindlera, Qui-Gona Jinna ze Star Wars nebo Aslana z Letopisů Narnie namluvil otce hlavní postavy Falloutu 3, kolem kterého se točí značná část hlavního příběhu hry. Nemalou roli dostal také Chandler ze seriálu Přátelé alias Matthew Perry, jehož hlasem k nám v kultovním Falloutu: New Vegas promlouvá gangster Benny. Jeho replika „Pravdou je, že hra byla už od začátku zmanipulovaná“ mezi fanoušky her tak trochu zlidověla.

Když už je řeč o slavných replikách, nemůžeme zapomenout na Hellboye, tedy na Rona Perlmana. Toho lze slyšet ve všech kanonických hrách ze série Fallout a je to právě Perlman, kdo z pozice vypravěče téměř pokaždé utrousil ta památná slova „Válka. Válka je vždy stejná.“

Fanoušci sci-fi seriálu Hvězdná brána by pak měli mít nastražené uši při hraní Falloutu 4, protože v něm několik postav namluvil Tony Amendola, jehož lze znát jako mistra Bra'taca. Když se však řekne Hvězdná brána, každému se určitě vybaví postava Jacka O'Neilla, kterého v seriálu ztvárnil Richard Dean Anderson. Sám Anderson je přitom slyšet už v prvním herním Falloutu z roku 1997. Konkrétně namluvil starostu městečka Junktown jménem Killian Darkwater.

Více zajímavostí o Falloutu najdete v našem tématu zaměřeném na pozadí celého postapokalyptického světa. Nezapomeňte také na recenzi nového seriálu.