Režisér Robert Eggers, který ještě spolu s Arim Asterem patří mezi nejtalentovanější hororové režiséry současnosti, nám v budoucnu nadělí svůj nový hrůzný snímek jménem Nosferatu, jenž by měl být novodobým zpracováním slavného německého filmu z roku 1922 od Friedricha Wilhelma Murnaua. Nedávno tak vyšlo najevo, že v Praze padla poslední klapka, tudíž snímek může po třech měsících natáčení zamířit do postprodukce.

Režisérův dvorní kameraman Jarin Blaschke, který byl za Eggersův snímek Maják (2019) nominován na Oscara, taktéž odhalil, že snímek by měl svým stylem připomínat dobu romantismu 19. století, v rámci toho tak nebude mít černobílý formát, který měla původní verze z 20. let. Produkce probíhala nejenom v Praze, ale i v různých částech Středočeského kraje, například v Rožmitále pod Třemšínem. 

Jeden z producentů studia Focus Features, které na výrobu snímku dohlíží, odhalil, že Nosferatu bude gotickým příběhem o posedlosti mezi ustaranou mladou ženou v Německu 19. století a starověkým transylvánským upírem, který ji pronásleduje a přináší s sebou nevýslovnou hrůzu.

Oním upírem se samozřejmě stane hrabě Orlok, kterého si zahraje slavný švédský herec Bill Skarsgård (To, John Wick: Kapitola 4). Mladou Němkou zas bude postava Ellen Hutter, kterou má ztvárnit Lily-Rose Depp (Král, Idol).

Dále se ve filmu objeví také Ralph Ineson jako Wilhelm Sievers, Emma Corrin jako Anna Harding, Nicholas Hoult jako Thomas Hutter, Aaron Taylor-Johnson jako Friedrich Harding a Willem Dafoe, jeden z předchozích představitelů Orloka, který by si podle serveru Prague Reporter mohl zahrát Van Helsinga. 

Vzhledem k tomu, že Eggers svou tvorbou už několikrát dokázal, že je mistrem ve vytváření řádně působivé a děsivé atmosféry, na jeho verzi o slavném upírovi se tudíž opravdu moc těšíme.

Nyní si budeme muset počkat na oznámení o datu premiéry, ovšem předpokládá se, že snímek by mohl vyjít někdy během příštího roku.