Druhý díl povedeného Batmana od Matta Reevese, ve kterém se netopýřím ochráncem Gothamu stal Robert Pattinson, k nám dorazí až v roce 2025. Tedy snad, vzhledem k momentální stávce herců a scenáristů se může ještě mnohé zkomplikovat. Známý insider MyTimeToShineHello však nedávno přišel se zajímavými zvěstmi, podle kterých bychom se v pokračování mohli dočkat slavného Batmanova parťáka.

Tím je sám Dick Grayson, první a pravděpodobně i nejslavněšjí z Robinů, který byl v komiksech poprvé představen v roce 1940. Po celá desetiletí se tak pravidelně objevoval v různých Batmanových dobrodružstvích, posléze ale svou identitu Robina odložil a stal se samostatným hrdinou jménem Nightwing. Ten mimo jiné zazářil třeba i v seriálu Titans (2018), který minulý rok skončil čtvrtou řadou. Zmíněný insider tvrdí, že Dickovi bude v chystaném druhém díle asi kolem 13 let, ovšem není známo, jak velká jeho role ve snímku vlastně bude. 

Tradičně ale připomeneme, že se jedná o nepotvrzené zvěsti, jelikož by měl být snímek stále ještě v poměrně brzkých fázích vývoje, vše může být nakonec úplně jinak. Nightwing se měl zcela původně dočkat samostatného filmu, o který se měl postarat režisér Chris McKay (Válka zítřka, Renfield), ale celý projekt byl nakonec hozen do koše. Tak uvidíme, zda se pro filmového Dicka Graysona v budoucnu skutečně ještě najde místo.

Připomeneme, že v druhém Batmanovi by se mohl objevit také jak slavný DC padouch Clayface, tak i Harvey Dent, původně městský prokurátor a bojovník proti zločinu, z něhož se později stane slavný záporák Two-Face. S touto rolí byly dokonce před několika měsíci spojovány dvě jména – Josh Hartnett (Penny Dredful) a Joel Edgerton (Třináct životů), ale ani zde zatím nic potvrzeného nemáme. 

Další Batman se nakonec začne natáčet až v březnu roku 2024, nicméně ono zdržení by údajně nemělo mít žádný vliv na datum premiéry, které je i nadále stanovené na 2. 10. 2025. To však bylo na začátku června, tedy krátce po startu stávky scenáristů, ke které se ještě v té době nepřipojili herci. Jisté obavy z toho, že se Warneři nakonec rozhodnou šoupnout i datum premiéry, jsou tudíž na místě.

Dočasnou stopku bohužel dostala produkce seriálového spin-offu o padouchovi Penguinovi, kterého si opět zahraje Colin Farrell. Zatím tudíž není známo, kdy přesně se seriálu vlastně dočkáme.

Na scénáři k druhému Batmanovi pracoval spolu s Reevesem Mattson Tomlin, který stojí například za sci-fi snímky jako Projekt Power (2020), Malá rybka (2020) a Matka versus android (2021).