Godzille se v posledních letech daří. Letos navíc dorazí nejenom seriál Monarch: Odkaz monster z americké produkce, jenž bude součástí univerza MonsterVerse, ale svou vlastní verzi pro nás připravují i Japonci. Těšit se tak můžeme na snímek jménem Godzilla: Minus One / Gojira -1.0, který nám představí i dva nové klipy. Podívat se na ně můžete níže.

Jak už nějakou dobu víme, hlavní dějová linie nás tentokrát zavede do Japonska 40. let, tentokrát však ještě do doby, kdy od skončení války uplynulo jen pouhých několik týdnů. Japonsko je tak ještě značně oslabené a zbídačené, nemluvě o tom, že se stále nevzpamatovalo ze svržení atomových bomb na výše zmíněná dvě města. A právě v této nejčernější hodině se ještě k tomu objeví monstrum, které za sebou začne zanechávat jen smrt a zkázu.

Jak asi šlo očekávat, v klipech jsme svědky naprosto destruktivního řádění pěkně nahněvané Godzilly, která šlape nebohé civilisty, ničí budovy a zahryzává se do vlaků. A lidské zbraně se na ni zdají být krátké. Nutno připomenout, že se jedná o zcela samostatný projekt, který do výše zmíněného univerza MonsterVerse nezapadá.

Představitelé studia Toho, které na výrobu filmu dohlíželo, také vysvětili samotný název. Ekonomický stav Japonska se po druhé světové válce snížil na nulu, ovšem po příchodu Godzilly ono číslo spadlo do negativních čísel, tedy z nuly na mínus jedna. Ať už nakonec bude film jakýkoliv, pro fanoušky katastrofických titulů to vypadá na parádní pokoukání. 

O scénář a režii se postaral Takashi Yamazaki, který nám například nadělil akční sci-fi Osud světa (2002) a animák Dragon Quest: Tvůj příběh (2019).

Ve snímku se objeví herci jako Ryunosuke Kamiki, Minami Hamabe, Yûki Yamada, Hidetaka Yoshioka, Sakura Ando, Kuranosuke Sasaki a Munetaka Aoki.

U nás by se měl snímek objevit 2. 12. 2023.