Před třemi měsíci se k nám dovalil první oficiální trailer na nadcházející animák Kocour v botách: Poslední přání, jehož hlavním hrdinou se stane udatné a galantní kocouřisko ze Shreka. A přednedávnem nám studio Dreamworks konečně nadělilo trailer druhý, který nám z hlavního děje odhalí více informací. Podívat se na něj můžete výše. Jak všichni moc dobře víme, kočky mají devět životů. Nicméně Kocour v botách (Antonio Banderas) jednoho dne se zděšením zjistí, že během svého veškerého dobrodružství v minulosti už osm z nich vyplýtval. Proto se rozhodne vydat se na velkolepou cestu do Černého lesa, aby mohl najít tajemnou Hvězdu přání. Jen díky ní totiž může získat veškeré své životy zpět. Musí si ale dávat bacha, protože pokud nebude dost opatrný, může přijít i o ten jediný poslední život, co mu zbývá, což už pro něj bude konečná. 

Z nového traileru je ale vidno, že mu po stopách půjde skupinka nájemných lovců, kteří rozhodně nebudou žádnými ořezávátky. Obzvlášť velkou hrozbou se stane sám Velký zlý vlk (Wagner Moura), se kterým náš kočičí hrdina zcela nepochybně zkříží svůj meč. Majzla si ale bude muset dávat i na Zlatovlásku (Florence Pugh) a její tři medvědy, kteří po něm budou pátrat také. Naštěstí ale Kocour nalezne nečekané spojence. A to v podobě jeho bývalé parťačky Kitty Soft Paws (Salma Hayek) a ukecaného veselého psíka jménem Perro (Harvey Guillén).

Nejedná se o první spin-off, kterého se udatný kocouří hrdina dočkal. V roce 2011 o něm také vznikl snímek, který jednoduše nesl název Kocour v botách. O rok později pak vychází ještě krátkometrážní snímek Kocour v botách: Tři ďáblíci, následně také v roce 2015 vzniká na Netflixu seriál Dobrodružství Kocoura v botách, nicméně zde byl Banderas nahrazen Ericem Bauzou.

O režii by se postaral Joel Crawford, který například v roce 2020 natočil animák Croodsovi: Nový věk. Na scénáři se podíleli Christopher Meledandri a Chris Miller, který zrežíroval první spin-off z roku 2011.

Oficiální premiéra je stanovená na 22. 12. 2022.