Jak už nějaký ten pátek víme, jedna z nejmilovanějších postav ze Shreka se dočká dalšího celovečerního dobrodružství. Tentokrát však opravdu velkolepého, protože ve filmu Kocour v botách: Poslední přání se naše udatné kocouřisko ocitne na pokraji smrti. Respektive již deváté a tentokrát už poslední. A jelikož bude snímek premiérovat už příští měsíc, tak jsme se dočkali dalšího oficiálního traileru, na který se můžete podívat výše.

Kromě nových sekvencí se zběsilou akcí a milým humorem, který samozřejmě v univerzu Shreka nesmí chybět, nám upoutávka připomněla, co všechno na nás vlastně čeká. Je obecně známo, že kočky mají devět životů. Nicméně Kocour v botách (Antonio Banderas) jednoho dne se zděšením zjistí, že během svého veškerého dobrodružství v minulosti už osm z nich vyplýtval. 

Zbytek svého posledního života se proto rozhodne strávit v ,,důchodu“ u koček domácích, kde je však čím dál nešťastnější. Posléze si ale vzpomene na legendu o tajemné Hvězdě přání, díky které by mohl získat veškeré své životy zpět.

Náš Kocour se proto vydává na cestu do Černého lesa, aby se přesvědčil, zda je ona legenda pravdivá. Na cestu se s ním vydá i jeho bývalá parťačka Kitty Soft Paws (Salma Hayek) a ukecaný veselý psík jménem Perro (Harvey Guillén). Ale samozřejmě to nebude tak jednoduché.

Po Hvězdě a samotném Kocourovi také pátrá hned několik nebezpečných padouchů. Jmenovitě sama Zlatovláska (Florence Pugh), která šéfuje triu medvědů, a také Velký zlý vlk (Wagner Moura), se kterým náš kočičí hrdina zcela nepochybně zkříží svůj meč.

O režii se postaral Joel Crawford, který například v roce 2020 natočil animák Croodsovi: Nový věk. Na scénáři se podíleli Christopher Meledandri a Chris Miller, který zrežíroval první spin-off z roku 2011.

Oficiální premiéra v českých kinech je stanovená na 22. 12. 2022.