Na milovníky hororů čeká příští měsíc pořádná lahůdka, protože tehdy vejde do kin další díl slavné filmové série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Studio Universal se proto pochlubilo dalším oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Tentokrát se snímek vrátí ke svým kořenům, protože na scénu opět přichází již devadesátiletá Ellen Burstyn, aby si zopakovala roli, za kterou byla v roce 1974 nominována na Oscara. Opět tak ztvární Chris MacNeil, jejíž dceru před lety posedla zlá démonická entita jménem Pazuzu. A právě na Chris se z velké části zaměřuje i nejnovější trailer. Zdá se, že Pazuzu si našel nové oběti, tentokrát hned dvě mladé dívky jménem Angela (Lidya Jewett) a Katherine (Olivia O'Neill), které posedl. 

Jedním z dalších hlavních protagonistů se tak stává otec Angely jménem Tanner (Leslie Odom Jr.), který se rozhodne vyhledat pomoc právě u Chris, která už s exorcismem má kvůli své vlastní dceři Regan bohaté a nemilé zkušenosti. Jak je z nejnovějšího traileru vidno, Pazuzu si bude opět zlomyslně pohrávat nejenom s nebohými dívkami, ale i rodiči, přičemž se zdá, že ani slovo boží zde nic nezmůže. Podaří se vyděšeným smrtelníkům zvítězit nad mocnostmi zla tentokrát? To se holt necháme překvapit.

V přípravě už je každopádně i další díl, který ponese název The Exorcist: Deceiver, ten by měl dorazit až v roce 2025. A znalce původního legendárního filmu z roku 1973 možná také potěší, že na konci upoutávky zazní slavný hudební motiv Vymítače ďábla od Jacka Nitzscheho. 

O režii se postaral David Gordon Green, tvůrce novodobé Halloween trilogie (2018 – 2022). Je taktéž známý například díky komediím jako Travička zelená (2008) a Princ a pruďas (2011). O scénář k novému Vymítači se postaral Peter Sattler, který natočil snímky jako Camp X-ray (2014) a Broken Diamonds (2021).

Dále se mají ve filmu objevit herci jako Raphael Sbarge, Ann Dowd, Jennifer Nettles, Linda Boston a E.J. Bonilla.

Kvůli premiéře záznamu koncertu zpěvačky Taylor Swift bude snímek v amerických kinech premiérovat již 6. 10. 2023, my se ho ale pravděpodobně dočkáme až o týden později, tedy 12. 10. 2023