Příští měsíc se budou z těl malých dívek opět vyhánět zlovolné démonické entity. Přesně to nám nabídne horor Vymítač ďábla: Znamení víry, na jehož výrobu dohlížela studia Universal a Blumhouse Productions. Zcela původně měl snímek v amerických kinech premiérovat 13. 10. 2023, u nás tradičně o den dříve, ovšem zdá se, že to už neplatí.

Tentokrát však k žádnému odkladu nedošlo, Jason Blum, šéf výše zmíněné společnosti Blumhouse, naopak uvedl, že snímek vyjde už 6. 10. 2023, tedy o týden dřív. Ke svému příspěvku s oznámením ještě přispal ,,#TaylorWins“. Lze tudíž vcelku bezpečně předpokládat, že premiéra hororu se posunula kvůli velké události, která souvisí se slavnou zpěvačkou Taylor Swift. Blum navíc do příspěvku ještě napsal ,,Look what you made me do.“, což je i název zpěvaččiny písně z roku 2017. 

Právě 13. 10. má totiž v kinech premiérovat i hraný záznam zpěvaččina koncertu Taylor Swift: The Eras Tour Concert Film. A jak se zdá, o celou událost je opravdu neuvěřitelný zájem.

Během předprodeje lístků podle všeho málem spadly sítím AMC a Fandango servery, přičemž podle odhadů by mohly následné tržby vyšplhat až k miliardovým číslům. Taylor Swift by si tím pádem patrně ukradla kinosály zcela pro sebe, přičemž Vymítač ďábla by pak uvízl v jejím stínu, což by se negativně podepsalo na následném box officu. Je proto vcelku logické, že Blum se rozhodl snímek vydat dřív, aby nebyl zpěvaččiným koncertem vyloženě rozdrcen.

Horor tak tím pádem vyjde ve stejný den, kdy budou premiérovat také hvězdně obsazené snímky The Marsh King's Daughter a Peníze těch tupců. Tak uvidíme, zda si tím pomůže. Otázkou nyní je, zda se onen odklad týká také našich končin. Ale to holt uvidíme. 

Nový Vymítač ďábla bude každopádně nepřímým pokračováním slavného prvního dílu z roku 1973. Jedním z hlavních protagonistů se stává muž jménem Tanner (Leslie Odom Jr.), jehož dcera (Lidya Jewett) se společně ještě s jednou svou kamarádkou (Olivia Marcum) ztratí v lese. Po jejich následném nalezení ale pocit úlevy netrvá věčně. A divákovi už bude rázem jasné, že obě dívky si z lesa něco přinesly s sebou. Něco, co už kuje pikle uvnitř jejich duší.

O režii se postaral David Gordon Green, tvůrce novodobé Halloween trilogie (2018 – 2022), který je také zodpovědný za komedie jako Travička zelená (2008) a Princ a pruďas (2011). O scénář k novému Vymítači se postaral Peter Sattler, který natočil snímky jako Camp X-ray (2014) a Broken Diamonds (2021).

Dále se mají ve filmu objevit herci jako Raphael Sbarge, Ann Dowd, Jennifer Nettles, Lidya Jewett, Linda Boston a E.J. Bonilla.