Už za necelý měsíc se na Netflixu dočkáme zbrusu nového dobrodružného snímku jménem Troll, který bude takovou norskou odpovědí na King Konga a Godzillu. V rámci akce Geeked Week jsme se na začátku léta dočkali krátkého teaseru, který nám toho však moc neukázal. Mnohem velkolepější podívanou však nabízí nedávno vydaný plnohodnotný trailer, na který se můžete podívat výše.

Ve filmu tak zavítáme do krásné přírody norského regionu Dovre, kde to vypadá, že je vyložená radost tam žít. Má to ale jeden háček. A to velký. Opravdu dost velký. V okolí se totiž nachází tisíc let starý troll, který po dlouhém spánku procitá, aby mohl napáchat opravdu pěknou paseku. 

Rozzuřený a zdánlivě nezničitelný troll tak začne ničit vše, co mu přijde do cesty. Zásadní problém však je, že se pomalu blíží k Oslu. A pokud se prastaré stvůře podaří dostat se do hlavního města Norska, zcela bezpochyby to bude stát lidské životy. Na scénu však nastupuje archeologička Nora Tidemann (Ine Marie Wilmann), která je kvůli svým znalostem jmenovaná do role zvláštní poradkyně zoufalého premiéra.

Společnými silami proto musí přijít na způsob, jak strašlivého trolla zastavit. Protože jak se zdá, pouze bouchačky zde nepomůžou. Jak ale můžete zastavit něco, o čem jste si mysleli, že existuje pouze v norském folklóru?

O režii se postaral známý norský filmař Roar Uthaug, jehož celovečerním debutem byla velice povedená vyvražďovačka Ledová smrt z roku 2006. Je taktéž zodpovědný za natočení poslední filmové adaptace Tomb Raider, ve které se v hlavní roli Lary Croft objevila Alicia Vikander. Scénář si vzal na starost Espen Aukan, jeden ze scenáristů seriálu Boj.

Dále si ve snímku zahrají herci jako Kim S. Falck-Jørgensen, Mads Sjøgård Pettersen, Gard B. Eidsvold, Pål Richard Lunderby a Eric Vorenholt.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 1. 12. 2022.