Pamatujete si ještě na Strašidelný dům (2003)? Tu rodinnou komedii s kapičkou hororu, ve které se v hlavní roli objevil Eddie Murphy? Za několik měsíců se totiž dočkáme zbrusu nové verze, která je opět inspirována klasickou atrakcí v zábavních parcích Disneyho. A myšácká společnost se nedávno pochlubila zbrusu novým trailerem, na který se můžete podívat výše.

Z něho je zřejmé, že snímek bude kráčet více méně po stejné cestě, po níž kráčel jeho 20 let starý předchůdce. Hlavní děj se zaměří na svobodnou matku Gabbie (Rosario Dawson), která se rozhodne zakoupit přepychové sídlo v New Orleans. Ovšem první věcí, která by v její hlavě měla zapnout varovné majáčky, je až podezřele nízká cena. Když se ale do sídla spolu se svým synem Travisem (Chase Dillon) nastěhuje, velice rychle zjistí, proč tomu tak je. 

V onom domě se totiž straší se vší parádou, tudíž na nějaký normální život může rodinka rovnou zapomenout. Gabbie si proto následně uvědomí, že bude muset někde sehnat povolané lidi, kteří jí s touto lapálií pomůžou.

Na scénu následně dorazí hned několik profesionálů. Kněz Kent (Owen Wilson), jasnovidka Harriet (Tiffany Haddish), věčně veselý historik a profesor Bruce (Danny DeVito) a odborník na paranormální jevy Ben Matthias (Lakeith Stanfield). Bude především na nich, aby z domu vyhnali veškeré zlé síly a udělali z něho normální místo k životu.

Podle nejnovějšího traileru se zdá, že nás žádná výsostně zábavná podívaná asi nečeká, ale kdo ví. Na klidný sobotní večer s celou rodinou je to asi ale ideální. 

Snímek zrežíroval Justin Simien, který má za sebou filmy jako Dear White People (2014) a Bad Hair (2020). Na scénáři navíc pracovali nejenom D.V. DeVincentis a Katie Dippold, ale také slavný mexický filmař Guillermo del Toro.

Dále se ve snímku dočkáme herců jako Jared Leto, Jamie Lee Curtis, Winona Ryder, Hasan Minhaj, Kamran Shaikh, Dan Matteucci a Kurt Yue.

Oficiální premiéra v kinech je stanovená na 27. 7. 2023.