Už jen skoro měsíc nás dělí od premiéry prvního dílu nového spin-offu na seriál The Walking Dead (2010), který ponese název Dead City. A po několika krátkých teaserech se stanice AMC konečně pochlubila pořádnou plnohodnotnou upoutávkou, která nám poodhalí další detaily o ději. Podívat se na ni můžete výše.

Jak už dlouho víme, hlavními hrdiny spin-offu se stanou staří známí z původní série, jmenovitě Maggie (Lauren Cohan) a Negan (Jeffrey Dean Morgan). Oba se vydají do zombíky zamořeného New Yorku, v němž se nachází Maggienin syn Hershel, který byl unesen novou padoušskou partou přeživších. Nový trailer nám také konečně odhalil, proč vlastně Maggie ze všech lidí požádala o pomoc právě Negana, který je přímo zodpovědný za to, že její syn nikdy nepoznal svého otce. Zdá se totiž, že Negan se zná s mužem, který Hershela unesl. 

Jak se ale zdá, Negan je mezi přeživšími na Manhattanu velkou hvězdou. A ne v tom dobrém slova smyslu, protože je na něj vypsaná odměna. Po jeho stopách se tak vydá Perlie Armstrong (Gaius Charles), který je popisován jako neústupný a sebevědomý tvrďák, jenž je schopen kvůli vykonání spravedlnosti udělat ledacos. Maggie a Negan se tak budou muset vyhnout nejenom jemu, ale také i hordě hnijících zombíků, kteří samozřejmě zamořili celé město.

Zdá se ale, že oba dva hrdinové najdou mezi přeživšími i určitou skupinu spojenců, která jim pomůže dostat se k uvězněnému Hershelovi. Rozhodně se to ale neobejde bez urputného boje jak mrtvými, tak i s živými. Doufejme také, že seriál bude nějakým zajímavým způsobem zkoumat komplikovaný vztah mezi Neganem a Maggie, kteří na konci původního seriálu sice zakopali válečnou sekeru, ale nějací velcí kámoši z nich pravděpodobně nikdy nebudou. 

Showrunnerem a hlavním scenáristou se stal Eli Jorne, který je jedním z tvůrců komediálního seriálu Zornův syn (2016). Taktéž sepsal scénář k páté epizodě desáté série The Walking Dead, která nesla název What It Always Is.

První epizoda bude na AMC premiérovat 18. 6. 2023.