Noah Baumbach a Greta Gerwing sice společně usilovně makají na nadcházejícím hraném filmu o panence Barbie, ale to neznamená, že se od nich letos ničeho nedočkáme. Na konci roku totiž přisviští na Netflix slibně vyhlížející komediální drama Bílý šum, které se nedávno pochlubilo zbrusu novým oficiálním trailerem, podívat se na něj můžete výše.

A konečně máme také lepší představu o tom, co vlastně můžeme očekávat. Zatímco první teaser se nesl v tajemném a mysteriózním duchu, nejnovější upoutávka je mnohem odlehčenější. Jak už nějakou dobu víme, hlavou hrdinské rodinky je vysokoškolský učitel Jack Gladney (Adam Driver), který na univerzitě svobodných umění přednáší o Hitlerovi. Taktéž se jedná o člověka, jehož naprosto děsí koncept smrti. 

Nejnovější trailer nám také konečně ukázal, co jeho rodinu přinutilo vydat se dlouhou a následně i strastiplnou cestu, která navždy změní jejich životy. Poblíž jejich domova dojde k závažné havárii vlaku, v jehož vagónech se nacházela jakási zvláštní a nebezpečná toxická látka, která následně začne proudit do vzduchu. Místní obyvatelé se tak v rámci bezpečnosti rozhodnou svůj domov na nějaký čas opustit, dokud se o to někdo nepostará. Stejné smyšlení má i Gladneyho rodinka, ovšem tu žádné poklidné chvíle rozhodně nečekají.

Film bude adaptací stejnojmenného satirického románu z roku 1985, který napsal Don DeLillo. Román je často považován za jeho průlomovou práci, díky které získal status uznávaného autora. Knižní dílo se tak především zabývá tematikou smrti a konzumerismu.

Greta Gerwing tentokrát ve filmu pouze hraje jednu z předních rolí, o režii a scénář se postaral její partner Noah Baumbach. Ten má za sebou nejenom vynikající oscarový snímek Manželská historie, kde Adam Driver hrál jednu z hlavních rolí také, ale i filmy jako Kopanec a křik, Frances Ha a Sépie a velryba.

Ve filmu se dále představí herci jako Raffey Cassidy, André Benjamin, Alessandro Nivola, Jodie Turner-Smith, Don Cheadle, Barbara Sukowa a Matthew Shear.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 30. 12. 2022.