Tento měsíc by se měl dostat do různých světových kin slibně vyhlížející komorní thriller řecké produkce jménem Inside, ve kterém hlavní roli ztvární Willem Dafoe. Server Letterboxd se proto nedávno pochlubil krátkým klipem, na který se můžete podívat níže. A na co přesně se vlastně můžeme těšit?

Děj filmu se má zaměřit na na zloděje jménem Nemo (Dafoe), který se rozhodne vloupat se do vysoce zabezpečeného domu v New Yorku. V něm se nacházejí především unikátní a vzácné obrazy, které mají zcela jednoznačně nějakou tu milionovou hodnotu. Ze začátku se zdá, že všechno proběhne hladce. Nemovi se úspěšně podaří dostat se dovnitř, ovšem krátce na to ho čeká velice nemilé překvapení. Spustí se totiž alarm, jenž však nepřivolá policii, ale uzamkne zloděje uvnitř domu, který svým způsobem připomíná jeden velký trezor. A jak se zdá, z domu neexistuje žádná jiná cesta ven. 

Pomoci se nedočká ani zvenčí. Jeho zlodějští parťáci, kteří s ním komunikovali přes vysílačku, ho totiž zanechají ve štychu poté, co s ním přeruší kontakt. Zároveň ale také nepřichází nikdo, kdo by Nema za jeho čin potrestal. Stárnoucí zloděj se tak ocitá v dokonalé pasti, ve které může na nějaké pořádné jídlo pití rovnou zapomenout. A jak čas plyne, postupně začne přicházet o rozum.

Ve výše uvedeném klipu, v němž vede „konverzaci“ s holubem, ho tak můžeme vidět patrně v době, kdy už ve svém netradičním vězení přežívá několik dní. Pokud si tudíž nepospíší a nenajde cestu ven, čeká ho opravdu velice nezáviděníhodná smrt. Již vydaný oficiální trailer ale zároveň naznačil, že určitou podivnou útěchu začne nacházet u obrazů, které se původně pokoušel ukrást. Je snad možné, že v jejich kouzlu nalezne svou spásu? 

O režii filmu se postaral řecký filmař Vasilis Katsoupis, který v roce 2015 debutoval se svým dokumentárním snímkem Můj kámoš Larry Gus. Ve filmu se také dočkáme herců jako Gene Bervoets, Josia Krug a Eliza Stuyck.

Snímek by měl v amerických kinech premiérovat 17. 3. 2023, ale zatím není známo, kdy přesně se ho dočkáme u nás.