Slavný švédský filmař Ruben Östlund v roce 2022 světu představil svůj na Oscara nominovaný (a dle mého názoru poměrně přeceňovaný) snímek Trojúhelník smutku, se kterým zabodoval hned na několika filmových festivalech. A někdy v budoucnu se od něho dočkáme nového filmového titulu, který ponese název The Entertainment System Is Down.

O příběhu toho zatím zas až tolik nevíme, odehrávat by se ale měl v uzavřeném prostoru jakéhosi letadla, v němž přestane fungovat zábavní systém, díky kterému se mohou cestující během letu například koukat na filmy. To následně v letadle vyvolá zuřivý chaos. Jednat by se každopádně mělo o další společenskou satiru, která bude jaksepatří provokativní. A nyní se zdá, že snímek nabere na palubu svou první velkou hvězdu. 

O účinkování ve filmu má totiž jednat Keanu Reeves (John Wick: Kapitola 4), který se mimo jiné ujme role Shadowa v chystaném třetím díle Ježka Sonica. Zatím však není známo, koho přesně by si měl ve filmu vlastně zahrát.

I přestože Östlund své filmy točí v rámci švédské produkce, do posledních z nich dosadil i pár hollywoodských tváří. Například v jeho snímku Čtverec (2017) se objevili Dominic West (The Wire - Špína Baltimoru) a Elisabeth Moss (Příběh služebnice), ve zmíněném Trojúhelníku smutku jsme zas mohli vidět Woodyho Harrelsona (Šampioni). 

Scénář by už měl mít Östlund každopádně hotový, přičemž nyní se poohlíží po vhodných hercích. Zda se Reeves skutečně ke snímku oficiálně připojí, se snad dozvíme už brzy. Film zatím nemá stanovené datum premiéry.