Chris Columbus nám kromě vánoční klasiky Sám doma (1990) nadělil také filmové adaptace prvních dvou dílů Harryho Pottera, tedy Kámen mudrců a Tajemnou komnatu. A díky serveru Variety nyní víme, co dalšího pro nás americký režisér vlastně chystá. Columbus by měl zrežírovat krimi titul jménem The Thursday Murder Club, která bude vycházet ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2020 od Richarda Osmana.

Příběh by nás měl zavést do poklidné vesničky plné seniorů, ve které se jednou týdně setkávají čtyři přátelé, aby vyšetřovali nedořešené vraždy. K jedné takové však jistého dne dojde přímo na jejich prahu. A Elizabeth, Joyce, Ibrahim a Ron, kterým už táhne na osmdesátku, se tak vrhnou do prvního opravdového vyšetřování. Dokážou ale vraha dopadnout dřív, než bude příliš pozdě?

Server dále hlásí, že snímek by mohl mít náležitě hvězdné a sympatické obsazení. V hlavních rolích by se totiž mohli objevit Pierce Brosnan (Black Adam), Ben Kingsley (Dalíland) a Helen Mirren (Golda - Železná lady Izraele). Nepochybně by se stali představiteli členů výše zmíněného seniorského týmu vyšetřovatelů.

Nutno ovšem dodat, že žádný z herců ještě oficiálně na palubě filmu není. To by se však v následujících týdnech mohlo změnit, protože podle serveru se už brzy dočkáme jakési velkého oznámení. Na výrobu snímku bude dohlížet i nezávislá americká společnost Amblin Partners.

Na původní předlohu posléze navázaly knižní tituly The Man Who Died Twice (2021) The Bullet That Missed (2022) a The Last Devil to Die (2023). Pátý díl by měl vyjít někdy v roce 2025.

Chystanou adaptaci měl původně zrežírovat Ol Parker (Mamma Mia! Here We Go Again), nyní se ale zdá, že otěže za něj převzal Columbus.