Nová adaptace na povídku od mistra hororu Stephena Kinga má kromě napsaného scénáře i hvězdné herecké obsazení. Scénář vznikl ještě před stávkou hollywoodských pisálků a o zpracování námětu na povídku Život Chucka, která u nás vyšla v povídkové sbírce Když teče krev, se postará Mike Flanagan.

Ten má se zpracováním Kingovy tvorby již dost zkušeností. Za zmínku stojí třeba jeho zpracování filmu Doktor spánek, který je přímým pokračováním legendárního Osvícení. A nutno podotknout, že film s Ewanem McGregorem v hlavní roli není rozhodně špatný. Škoda, že se to nedá říci o všech „kingovkách".

Flanagan si přizval do svého nového filmu opravdová esa. Hlavní roli přisoudil Tomu Hiddlestonovi, který se vžije do role Charlese Krantze. Charlesův život se bude odehrávat ve třech rovinách a vyprávění pojede po zpáteční časové ose.

Oficiální synopse pak uvádí, že film bude reverzně vyprávět příběh Charlese Chucka Krantze. Začínat bude začínat smrtí, kdy Charles bude v necelých čtyřiceti letech neúspěšně bojovat s rakovinovým nádorem. A ve finální části prozkoumáme Chuckovo dětství ve strašidelném domě.

Druhou hereckou hvězdou pak bude Mark Hamill, který si zahraje postavu nesoucí jméno Albie. Premiéra je plánována někdy na rok 2024. A sami jsme zvědaví jak nakonec celý projekt dopadne. Nutno podotknout, že knižní předloha rozhodně není považována za jedno z nejlepších děl Stephena Kinga. Již dříve bylo avizováno, že Mike Flanagan pracuje na seriálové adaptaci Kingovy Temné veže, ale tam si nejspíše na nějaké zásadní i formace ještě chvíli počkáme.

Doktor spánek - Návrat do Overlooku - Recenze