Máte chuť na nějakou tu romantiku s nádechem nadpřirozena? Tak to byste si určitě neměli nechat ujít nadcházející anime film jménem The Tunnel to Summer, the Exit of Goodbyes, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše. Příběh se zaměří na mladíka jménem Kaoru Tono, který se jednoho letního rána dozví o místní městské pověsti. Kdesi poblíž města se nachází tajemný tunel jménem Urashima, jenž splní jakékoliv přání těm, kteří ho najdou a jsou ochotni do něj vstoupit. To by ale samozřejmě bylo příliš jednoduché. Tudíž to má jeden dost zásadní háček. Kdo do tunelu vstoupí a vysloví své přání, jak daň mu tunel vezme několik let života a učiní ho starším. 

Kaoru zprvu této pověsti nevěří, ale když jednoho dne na bájný tunel opravdu narazí, něco ho rázem napadne. Pokud jsou ony zvěsti pravdivé, možná by s jeho pomocí mohl oživit svou sestřičku, která před pěti lety zemřela při tragické nehodě. Mladý muž se ale také rázem dozví, že ho k tunelu sledovala Anzu Hanashiro, tajemná nová studentka z jeho ročníku, která Kaoruovi pomůže experimentovat s magickým průchodem a odhalit jeho tajemství. Co ale bude chtít Anzu za výměnu? A má snad i ona nějaké velké přání, kvůli kterému je ochotna přijít o několik let ze svého života?

Snímek je adaptací románu od Mei Hachimoku, který byl později také převeden do mangy. O scénář a režii se postaral Tomohisa Taguchi, který už má za sebou anime snímky jako Persona 3 the Movie #2 Midsummer Knight's Dream a Digimon Adventure: Last Evolution Kizuna. Postaral se také o režii některých epizod k legendárnímu seriálu Bleach. Ve filmu uslyšíme herce jako Marie Iitoyo, Oji Suzuka, Tasuku Hatanaka, Haruka Terui a Arisa Komiya.

Oficiální premiéra je stanovená na 9. 9. 2022