Na začátku příštího měsíce bude dostupné nové mysteriózní drama jménem Číslo 10, které vzniklo ve spolupráci německé, belgické a nizozemské produkce. Na tajemný oficiální trailer se můžete podívat výše.

Hlavní příběh se zaměří na zcela normálně vyhlížejícího čtyřicátníka jménem Günter (Tom Dewispelaere), kterého jako čtyřletého našli opuštěného v německém lese. Günter následně vyrostl v pěstounské rodině, nicméně ani po téměř čtyřiceti letech neví, za jakých okolností se v onom lese ocitl. Celkově si ale vede docela normální život. Živí se jako divadelní herec, snaží se trávit co nejvíce času se svou dcerou Lizzy (Frieda Barnhard) a také má poměr se svou kolegyní s divadla, která je zároveň ženou režiséra. Jednoho dne mu ale záhadný cizinec na mostě do ucha zašeptá něco, co Güntera přinutí ohlédnout se zpátky za svou minulostí. 

Tím něčím bylo slovo „matka“. A jelikož Günter zjistí, že se o jeho život začne zajímat jakási záhadná a patrně i nebezpečná skupina lidí, rozhodne se vydat do Německa, kde se pokusí najít odpověď ohledně svého původu. Hrdina tak následně zjistí, že jeho skutečná matka, kterou dávno považoval za mrtvou, by ještě stále mohla být naživu.

Háček je však v tom, že se možná nachází na místě, odkud pro Güntera nebude návratu. Ke všemu ho ještě doprovází jeho dcera, která se kvůli otcově temné minulosti sama dostane do nebezpečí. Kým vlastně byla Günterova matka? Kdo jsou lidé, kteří ho sledují na každém kroku? A co všechno s tím má společného hluboký bunkr uvnitř německých lesů, v jehož hlubinách se skrývá něco hrozivého? To se necháme překvapit. 

O scénář a režii se postaral nizozemský filmař Alex van Warmerdam, který dvakrát bodoval na filmovém festivale v Cannes se svými filmy Kleine Teun z roku 1998 a Borgman z roku 2013.

Dále si ve snímku zahrají herci jako Hans Kesting, Anniek Pheifer, Pierre Bokma, Dirk Böhling, Mandela Wee Wee, Richard Gonlag a Gene Bervoets.

Film bude premiérovat 9. 12. 2022.