Za necelý měsíc nám studio Verve Pictures představí zbrusu nové drama s kapkou hororu, které ponese název Inland. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh by se měl zaměřit na mladého muže (Rory Alexander), který se vydává na anglický venkov, aby mohl dál pátrat po své zmizelé matce Elize (Kathryn Hunter). S tím mu pomůže chlapík jménem Dunleavy (Mark Rylance), který je pro mladého muže něco jako otcem. Eliza byla naposledy spatřena v lese Forest of Dean, historické a kulturní oblasti v západní části hrabství Gloucestershire. Má snad s jejím zmizením něco společného bohatá historie celého místa? Podrobnosti o hlavním ději zatím nejsou k dispozici, ale z traileru sálá jistá zlověstná atmosféra, která naznačuje, že o žádné milé a pokojné rodinné drama jistojistě nepůjde. 

Film je taktéž popisován jako „moderní lidová pohádka“, která zkoumá zlomenou identitu mladého muže, jenž bude muset při pátrání na anglickém venkově čelit svým vlastním démonům.

Výše zmíněný Mark Rylance každopádně prohlásil, že nás čeká řádně děsivá a působivá podívaná, která bude zároveň krásným způsobem zkoumat povahu člověka. Inland následně přirovnal ke snímkům Mazací hlava (1977) a Modrý samet (1986), které oba natočil legendární americký režisér David Lynch. A co si budeme povídat, jistý „lynchovský“ styl je na onom traileru vcelku zřejmý. Inland tak se vší pravděpodobností nebude žádným filmem pro masy, asi nás čeká pomalá a znepokojivá psycho podívaná, kterou ne každý ocení. Ale ještě uvidíme, co z toho nakonec vyleze. 

O scénář a režii se postaral Fridtjof Ryder, pro kterého bude snímek celovečerním debutem. Dále se ve filmu objeví herci jako Shaun Dingwall, Jake Gwilliam, Eleanor Holliday, Alexander Lincoln, Sebastian Orozco a Nell Williams.

Snímek by se měl v amerických kinech objevit 16. 6. 2023, zda se ale dostane také k nám, je zatím ve hvězdách.