Rok 2024 bude obdobím, kdy se strašlivý xenomorf vrátí se vší parádou. Nejenže pro nás Noah Hawley (Fargo) připravuje seriálového Vetřelce, ale ke konci léta se dočkáme dalšího filmového dílu od režiséra Fedeho Álvareze (Lesní duch), jenž zatím nese název Vetřelec: Romulus. Dlouho ale bylo otázkou, kam vlastně bude snímek patřit v časové ose celé značky. A zdá se, že odpověď fanouškům konečně nadělila herečka Cailee Spaeny (Zlý časy v El Royale), která si ve filmu zahraje jednu z hlavních rolí.

Spaeny uvedla, že Romulus by se měl odehrávat v období mezi prvním a druhým filmovým dílem. Stejně to měla například i hra Alien: Isolation od studia Creative Assembly, která se odehrávala 15 let po ději jedničky. Události prvního a druhého filmu, tedy titulu Vetřelci (1986) od Jamese Camerona, od sebe dělí 57 let. Necháme se proto překvapit, kam přesně se Álvarez rozhodl v tomto rozmezí svůj příběh zasadit. 

Spaeny dále sdělila, že na chystaném filmu pracoval stejný tým, který pracoval na designu druhého dílu. Herečka je taktéž opravdu velkou fanynkou jak celé franšízy, tak i Sigourney Weaver, kterou značka proslavila díky jejímu ztvárnění hrdinky Ellen Ripley. S její přítomností bychom ale počítat neměli, letos na jaře herečka prohlásila, že její čas v sérii už doopravdy skončil.

Co se týče samotného děje ohledně chystaného snímku, Spaeny žádné další informace neposkytla. Stále víme jen to, že příběh se zaměří na skupinku mladých lidí, kteří se dostanou na jeden ze vzdálených světů ve vesmíru. A na něm se postaví tváří v tvář té nejděsivější formě života. Více nám pravděpodobně prozradí až nějaký ten trailer. 

Jedním z producentů filmu se stal i Ridley Scott, který už snímek viděl. A chválou podle všeho nešetřil. Tak snad se konečně po letech dočkáme opravdu povedeného a kvalitního vetřelčího filmu, však už je načase!

Dále se ve snímku objeví herci jako Isabela Merced, Archie Renaux, David Jonsson, Spike Fearn a Aileen Wu.

Oficiální premiéra je stanovená na 16. 8. 2024.