Ne, to ještě není ten filmový spin-off Johna Wicka, ve kterém si zahraje Ana de Armas, byť svým námětem ho může trochu připomínat. Tato Baletka nás zavede do Jižní Koreje, kde nás čeká tradiční příběh o krvavé pomstě. Na oficiální trailer od Netflixu se můžete podívat výše.

Hlavní hrdinkou se stává Okju (Jeon Jong-seo), bývalá bodyguardka a mistryně bojových umění, která se přátelí s baletkou Minhee (Park Yoo-rim). Kvůli mocnému a bojeschopnému muži jménem Choi Pro (Kim Ji-hoon) však Minhee jednoho dne zemře, proto se Okju rozhodne splnit její poslední přání. Musí Choie vypátrat a zneškodnit, aby smrt své dobré kamarádky náležitě pomstila. 

Aby se ale Okja ke svému cíli dostala, evidentně si bude muset prostřílet a promlátit cestu přes bandu padouchů, od kterých se pokusí získat informace o tom, kde přesně se Choi vlastně nachází. Ano, příběh je to tuctový jak hrom, ale i tak trailer nabízí slušně vyhlížející akci, díky které by se z filmu snad mohla vyklubat podívaná hodna vašeho času.

Právě dnes bude snímek premiérovat na filmovém festivalu v Pusanu, tak se necháme překvapit, jaké si z něho odnese reakce. O jeho kvalitách se ostatně budete moci přesvědčit sami, protože snímek dorazí na streamovací službu již zítra. 

O scénář a režii se postaral Chung-Hyun Lee, který v roce 2020 natočil horůrek Telefon. Podílel se také na tvorbě dobrodružné minisérie Born to Spy (2021).

Jak již bylo řečeno, snímek bude na Netflixu premiérovat už zítra, tedy 6. 10. 2023.