Studio Vertical pro nás připravuje slibně vyhlížející komorní sci-fi thriller jménem The Last Sentinel, který se bude celý odehrávat na vojenské základně uprostřed moře. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede do roku 2063, kdy hladiny oceánů všude na světě dramaticky vzrostly. A zdá se, že planeta Země se v žádném období blahobytu rozhodně nenachází. Z upoutávky se dozvíme, že dva kontinenty jsou momentálně ve válce. Ty od sebe odděluje samozřejmě obrovitánský oceán, v jehož středu stojí chátrající základna. Na té se stále nachází malá skupinka vojáků, která čeká na jednu ze dvou věcí. Buď na uvolnění ze služby a návrat domů, nebo na příchod nepřítele. Jednou z hlavních postav se tak stává mladá Cassidy (Kate Bosworth), kterou však službu na základě zpestří něco nečekaného. 

Jak nám trailer odhalí, samotná základna slouží jako ochranné místo pro jakési tajemné zařízení, kterého se nepřátelská strana nesmí za žádnou cenu zmocnit. Jednoho dne se ale k jejich základě přiblíží neznámá loď. Vysílačka však mlčí. Vojáci na základně proto seberou odvahu a vydají se ji prozkoumat na vlastní pěst. K jejich velkému překvapení ale naleznou loď prázdnou. Zároveň se také zdá, že šlo o loď spojeneckých vojáků, kteří je měli ve službě nahradit. To následně vzbudí celou řadu otázek.

Jedná se snad jen o pouhopouhý omyl? Nebo loď směrem k základně schválně vyslala nepřátelská strana, aby vojáky zmátla a vyvolala mezi nimi chaos? Ať už to bude jakkoliv, někteří členové se začnou domnívat, že by bylo lepší základnu opustit před příchodem kruté bouře. Další část se ale domnívá, že musí zmíněné zařízení bránit za každou cenu. 

O režii filmu se postaral Tanel Toom, který je zodpovědný za drama Pravda a spravedlnost (2019) a na Oscara nominovaný krátkometrážní snímek Zpověď (2010). Scénář si vzal na starost Malachi Smyth.

Dále se ve snímku objeví herci jako Lucien Laviscount, Thomas Kretschmann a Martin McCann.

Snímek se ve vybraných kinech objeví 24. 3. 2023.