Timo Tjahjanto, filmařská hvězda z Indonésie, nám již za necelý měsíc nadělí svou zbrusu novou akční komedii, která ponese název 4 gauneři. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na čtveřici hrdinů, kteří kdysi tvořili schopný tým nájemných zabijáků. Každý z nich měl svou vlastní přezdívku, která zároveň jasně dávala najevo, jakou v týmu vykonávali pozici. Celý tým se tak skládal z Návnady, Drsňačky, Snipera a samozřejmě Vůdce. Zpovzdálí na bandu také ještě dohlížel Mentor, který hrdinům sem tam poskytl nějakou tu radu. Mentor je ale jednoho dne zavražděn, což samozřejmě řádně zatřese s jeho dcerou Dinou. Ovšem Dina zároveň pracuje u policie. A proto se následně rozhodne vyhledat otcova vraha a předat ho spravedlnosti. 

Při svém vyšetřování se tak Dina následně dozví, že její otec byl hlavou výše zmíněného týmu zabijáků, který se už ale rozpadl. Následně také zjistí, že padouši, kteří jsou zodpovědní za smrt jejího otce, chtějí připravit o život i ji. A co hůř, v jejich řadách se nachází profesionální vrahouni, na které je i police krátká.

Dina se tak rozhodne vyhledat všechny čtyři členy otcova týmu, dát je dohromady a společně se postavit zlotřilé bandě, která jí jde po krku. K jejímu štěstí jsou hrdinští zabijáci v důchodu skutečně ochotní Dinu ochránit. No bodejť, však se také jedná o dceru jejich Mentora. Společnými silami se tak vrhají do té nejtěžší a nejulítlejší akce svých kariér. 

Timo Tjahjanto má zkušenosti především s hororovou tvorbou, ale třeba v roce 2018 světu nadělil poměrně povedený akční thriller Jde si pro nás noc, kde si zahrály hvězdy z parádního akčňáku Zátah, přesněji Joe Taslim a Iko Uwais.

Se scénářem mu pomáhala ještě Johanna Wattimena. Ve snímku si zahrají herci jako Abimana Aryasatya, Putri Marino, Lutesha, Arie Kriting, Kristo Immanuel, Marthino Lio, Kho Michael a Budi Ros.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 15. 12. 2022.