Pamatujete si ještě na snímek Centurion (2010) od Neila Marshalla, ve kterém se vedle Michaela Fassbendera objevila také Olga Kurylenko v roli charismatické brigantské válečnice Etain? Pokud ano a přejete si ji vidět ztvárnit zase někoho podobného, možná byste mohli dát šanci nadcházejícímu historickému akčňáku jménem Boudica. Výše se můžete podívat na oficiální trailer.

Příběh, který je inspirovaný skutečnými událostmi z let 60 a 61 našeho letopočtu, nás zavede do východní Británie, v němž přebývá jeden z keltských kmenů. Děj se zaměří na udatnou královnu jménem Boudica (Kurylenko), která v té době vládla po boku krále Prasutaga (Clive Standen). S příchodem Římanů ale pro královnu nastanou kruté časy. 

Římané následně Prasutaga zradí, zabijí a zaberou veškerý jeho majetek. Boudica je pak před očima svého lidu ponižována a krutě mučena. Jelikož jejich zem postrádá mužského dědice, Římané si na ni začnou dělat nárok. Nicméně Boudica se rozhodne, že manželovu smrt může pomstít jen jediným způsobem. Prolitím římské krve.

Z nejrůznějších kmenů Británie proto začíná sestavovat armádu, se kterou vyrazí proti římským silám do bitvy. Z traileru je zřejmé, že o žádný drahý velkofilm rozhodně nepůjde, tudíž je otázkou, nakolik kvalitní vlastně budou po technické stránce i určité bitvy, ale přítomnost sympatické Kurylenko by z filmu mohla udělat vcelku fajn podívanou. 

O scénář a režii se postaral Jesse V. Johnson, z jehož filmografie je patrné, že akční žánr vyloženě miluje. Zodpovědný je například za tituly jako Pomsta (2019), Pravidla zabíjení (2022) a letošní Americká spravedlnost.

Dále se ve snímku představí herci jako Rita Tushingham, Nick Moran, Peter Franzén, Lucy Martin, James Faulkner, Harry Kirton, Leo Gregory, Andy Beckwith, Dominiquie Vandenberg a James G. Nunn.

Snímek se v online distribuci objeví 27. 10. 2023.