No to ti to trvalo, Paramounte! Vůbec prvního teaseru na další díl legendární filmové značky Mission: Impossible s podtitulem Odplata – První část jsme se dočkali ke konci května roku 2022. Ano, na plnohodnotný trailer jsme si proto museli počkat skoro celý jeden rok. Podívat se na něj můžete výše.

Snímek by měl být první částí dvojdílného finále příběhu Ethana Hunta (Tom Cruise), kterého čeká další řádně epická a zdánlivě nemožná mise. Tentokrát už možná opravdu úplně poslední. Nejnovější trailer nám konečně pořádně ukáže nového hlavního padoucha, kterého si zahraje Esai Morales. O jeho motivech stále nic nevíme, ale zdá se, že se s Ethanem zná už dlouhou dobu. Je snad možné, že by jednalo o nějakého bývalého agenta IMF? Ať už to bude jakkoliv, zdá se, že Ethan s ním svede podobný souboj na jedoucím vlaku, jehož jsme se dočkali i v prvním díle (1996). Jen další důkaz toho, že se kruh pomalu uzavírá. 

Když už o prvním díle mluvíme, nový trailer nám z něj ukáže ještě jednu známou postavu. Tou se stane Eugene Kittridge, bývalý šéf IMF, jehož opět ztvární Henry Czerny. Stále je však otázkou, zda se ve filmu objeví jako jeden ze záporáků.

A když už o těch antagonistech mluvíme, tak se nám v traileru ukáže také Pom Klementieff, hvězda ze Strážců Galaxie, která neschopně rozhodně nevypadá. Novou tváří se stane i Hayley Atwell, další marvelovská hvězda, která se proslavila rolí Peggy Carter. V Mission: Impossible si má zahrát postavu jménem Grace. 

Kromě Cruise se vrátí také jeho staří dobří parťáci jako Ving Rhames, Simon Pegg a Rebecca Ferguson. Vrátí se také Vanessa Kirby jako zbraňová dealerka Alanna Mitsopolis z Mission: Impossible – Fallout (2018). Dále se v Odplatě ukážou hvězdy jako Shea Whigham, Nick Offerman, Janet McTeer, Hannah Waddingham a Lucy Tulugarjuk.

Režisér Christopher McQuarrie, který již natočil předešlé dva vydané filmy (Národ grázlů a Fallout), se taktéž postaral o scénář pro oba nadcházející díly.

První část Odplaty bude v našich kinech premiérovat 13. 7. 2023, druhá část zas až 27. 6. 2024.