Už za necelý měsíc bude na Netflixu premiérovat nová fantasy komedie (v určitém ohledu připomínající Caspera) jménem Máme tu ducha, ve které se v jedné z hlavních rolí představí David Harbour. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Děj se zaměří na rodinku, která se nedávno přestěhovala do zbrusu nového domu, aby mohla začít nový a lepší život. Ovšem menší zapeklitost tkví v tom, že onen dům nemá ve městě zrovna nejlepší pověst, protože v něm údajně straší. To se pokusí prověřit teenager Kevin (Jahi Di’Allo Winston), který zjistí, že ony zvěsti byly skutečně pravdivé. Dům opravdu obývá duch muže jménem Ernest (David Harbour), který zde za záhadných okolností zemřel. O žádný hrůzu nahánějící a vraždící přízrak se ale nejedná. Ernest je totiž ve výsledku zcela neškodným duchem, který se zdá být vlastně i docela plachý a přátelský.   

Kevin tak Ernesta natočí na video, ze kterého se následně stane na internetu obrovitánský hit. Ona fascinace z objevení ducha vlastně zajde až tak daleko, že před domem hlavních hrdinů se začnou shromažďovat nadšení fanoušci s transparenty. Proč ale stále Ernestův duch přebývá ve světě živých? Inu, to je záhada, kterou se Kevin a jeho kamarádka ze školy pokusí rozlousknout. Možná pak odhalí něco, díky čemuž Ernest konečně dojde pokoje.

To ale nepůjde tak snadno, protože když prokážete existenci ducha, samozřejmě to nezůstane jen u nadšených fanoušků. Po Ernestovi se následně vydá mocná organizace, kterou vede doktorka Leslie Monroe (Tig Notaro). Ovšem chytit ducha rozhodně nebude tak jednoduché. 

O scénář a režii se postaral Christopher Landon, který je známý především díky svému komediálnímu hororu Všechno nejhorší a jeho následnému pokračování. Taktéž patří mezi scenáristy, kteří pracovali na filmové sérii Paranormal Activity.

Ve snímku se dále objeví herci jako Sarah Durn, Jennifer Coolidge, Anthony Mackie, Faith Ford, Tom Bower, Erica Ash a Niles Fitch.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 24. 2. 2023.