Máme tu další týden a spolu s ním další drb o cameu v chystaném třetím Deadpoolovi. A že už jich je požehnaně. Minulý týden se začalo šuškat o tom, že v dalším díle by se mohla objevit herečka Dafne Keen jako Laura, která si roli Wolverinovy chráněnkyně zahrála ve snímku Logan: Wolverine (2017). A nyní zde máme další zvěsti o přítomnosti jiného mutanta.

Vypadá to totiž, že v Deadpoolovi 3 by se mohl mihnout i Gambit, v marvelovských komiksech vychytralý a s holí bojující mizera, jehož schopností je nabít daný předmět svou vlastní kinetickou energií. Zahrát by si ho mohl Channing Tatum (Bez kalhot), což není příliš překvapivé, protože právě on si měl mutanta zahrát v celovečerní sólovce od 20th Century Fox. Film ovšem nakonec světlo světa nikdy nespatřil, což Tatuma podle jeho vlastních slov vyloženě „traumatizovalo“ natolik, že se následně nemohl podívat na žádný film od Marvelu. 

Šuškanda o tom, že Tatum by si mohl zahrát právě Gambita, jehož jsme v hrané podobně mohli například už vidět ve snímku X-Men Origins: Wolverine (2009) v podání Taylora Kitsche, probíhala už před několika měsíci. Nedávno ale byl objeven možný důkaz toho, že herec je ke třetímu Deadpoolovi skutečně upsaný. Na světoznámé filmové databázi IMDb je v profilu Deadpoola 3 označen také Joel Adrian, který je popsán jako kaskadérský dvojník Channinga Tatuma.

Je tedy nutné dodat, že na IMDb muže informace upravovat každý, tudíž bychom to ještě nebrali jako stoprocentní důkaz, ale vzhledem k tomu, kolik slavných jmen a postav už snímek podle všeho ulovil, asi by nebylo moc překvapivé, kdyby se to nakonec skutečně potvrdilo. Je také možné, že Tatum bude nakonec ve filmu hrát někoho úplně jiného, ale silně o tom pochybujeme. V rámci filmového Marvelu je totiž už několik let spojován právě s touto postavou. Ale holt se necháme překvapit. 

Natáčení Deadpoola 3, ve kterém se titulní antihrdina (Ryan Reynolds) a Wolverine (Hugh Jackman) střetnou tváří v tvář, je momentálně kvůli stávce herců a scenáristů pozastaveno. Podle všeho by se ale ve filmu měli objevit také nejenom postavy jako Storm (Halle Berry), Jean Grey (Famke Janssen), Cyclops (James Marsden), Magneto (Ian McKellen) a Charles Xavier (Patrick Stewart), ale třeba i filmový Daredevil (Ben Affleck) a Elektra (Jennifer Garner).

Pak se možná objeví i členové Fantastické čtyřky, záporák Doctor Doom (Julian McMahon), Loki (Tom Hiddleston) a Dazzler (Taylor Swift). Deadpool 3 bude zkrátka přeplněný hvězdami. Možná až moc. Nicméně uvidíme, zda to bude fungovat.

O režii se stará Shawn Levy (Free Guy, Projekt Adam), podle kterého by měla být hlavní část produkce v polovině. Scénář k Deadpoolovi 3 zpracovali Rhett Reese, Paul Wernick, Wendy Molyneux a Lizzie Molyneux-Logelin.

Snímek měl premiérovat 2. 5. 2024, ale je možné, že datum se bude ještě odkládat.