Oscarová scenáristka Diablo Cody se proslavila především díky komediálním dramatům jako Juno (2007) a Znovu a jinak (2011), ovšem jednou si zkusila napsat i komediální teen horor Jennifer's Body - Bacha, kouše! (2009), který sice neměl zrovna nejlepší hodnocení, ale mnohým divákům se vryl do paměti. Nyní to bude filmařka s komediálním hororem zkoušet znovu, tentokrát však nikoliv skrze démonické krasavice, nýbrž přes nemrtvé. Příští rok se tak dočkáme filmu Lisa Frankenstein, na jehož oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede do roku 1989, přičemž hlavní hrdinkou se stává ve škole ne úplně oblíbená studentka jménem Lisa (Kathryn Newton), na kterou čeká obzvlášť unikátní romance. 

Podaří se jí totiž oživit mrtvolu mladého muže z viktoriánské éry (Cole Sprouse), ovšem úplně dokonalé vzkříšení to evidentně není, protože muž přijde zpět mezi živé jako zombie. A ano, tak nám silně připomíná Johnnyho Deppa ve snímku Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007), případně i Střihorukého Edwarda (1990).

Lise to ale nezabrání v tom, aby si z něho udělala muže svých snů. Pro oba dva tak rázem začíná romantické dobrodružství, které bude zahrnovat vraždy, krev a useknuté končetiny. Však to znáte, normálka. Jak dlouho jim ale tento způsob života vydrží? 

O režii se postarala herečka Zelda Williams, pro kterou bude film celovečerním režijním debutem. Scénář zpracovala výše zmíněná Diablo Cody, jejímž posledním napsaným filmem bylo komediální drama Tully (2018) s Charlize Theron v hlavní roli.

Dále si ve snímku zahrají herci jako Carla Gugino, Jenna Davis, Joe Chrest, Henry Eikenberry, Charlie Talbert, Sylvia Grace Crim, Liza Soberano a Paola Andino.

V amerických kinech se snímek objeví 9. 2. 2024, o premiéře v Česku zatím nic nevíme.