Studio Illumination nám několik dní před Vánoci nadělí svou další bláznivou animovanou podívanou jménem Ptáci stěhováci, ve které se hlavními protagonisty tentokrát stanou kachny. Výše se můžete podívat na oficiální trailer.

A jelikož hlavními hvězdami zmíněného studia jsou samozřejmě žlutí Mimoni, kteří i přes svou otravnost v kinech slušně vydělávají, samozřejmě se objeví hned v samotném začátku upoutávky. Snímek by se ale měl zaměřit na jistou kachní rodinku, která se rozhodne opustit své poklidné místečko u rybníku v Nové Anglii, aby se vydala na naprosto nezapomenutelnou dovolenou. 

Starostlivý otec Mack (Kumail Nanjiani) má sice zprvu určité obavy, ale nakonec povede svou rodinu, kterou tvoří ještě maminka Pam (Elizabeth Banks), strýc Dan (Danny DeVito) a děti Dax (Caspar Jennings) a Gwen (Tresi Gazal), vstříc novým místům a zážitkům.

Jejich cesty je ale zavedou na poměrně dost nečekané místo, ze kterého budou valit oči. A tím je ohromný New York, ve kterém na ně patrně čeká celá řada vtipných situací. Podaří se jim ale nakonec dostat na vytouženou Jamajku? 

Za tvorbou filmu každopádně stojí poměrně schopní jedinci, o režii se postaral Benjamin Renner, který má za sebou povedené animáky O myšce a medvědovi (2012) a Velký zlý lišák (2017). Scénář zas zpracoval Mike White, tvůrce a hlavní scenárista známého seriálu Bílý lotos (2021), který napsal třeba i povedenou komedii Škola rocku (2003).

Dále ve snímku uslyšíme hlasy herců jako Keegan-Michael Key, David Mitchell, Awkwafina a Carol Kane.

Do českých kin se snímek podívá 21. 12. 2023.