Že už filmová éra obrovských a krvelačných aligátorů, které nejde jen tak zabít, dávno skončila? Ale houby. V půlce letošního léta totiž vyjde akční thriller jménem The Flood, ve kterém se skupinka lidských nešťastníků bude muset postavit smrtící hrůze s obrovitánskou tlamou plnou zubů. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh nás zavede do ponuré Louisiany, kterou začnou sužovat hurikány. A to zrovna v době, kdy probíhá tranzit velice nebezpečných vězňů. A jelikož kvůli momentální situaci venku nemohou dál pokračovat, musí najít místo, kde by mohli hurikány přečkat. Na scénu tak přichází šerifka Jo Newman (Nicky Whelan), která má za úkol veškeré vězně pohlídat na policejní stanici. Po hurikánech ale přijdou masivní povodně, se kterými se ovšem mezi místní obyvatele dostanou také hrůzostrašní aligátoři. A zdá se, že někteří z nich si najdou cestu i ke stanici, kde se nachází Jo a vězni. 

Pro všechny uvnitř tak rázem začíná boj o přežití, během kterého se budou muset naučit spolupracovat jako tým. Jak je ale z traileru zřejmé, hladce to rozhodně nepůjde. A je jasné, že aligátoři budou onu noc jistojistě na někom hodovat. Co si budeme povídat, snímek vypadá na standardní béčko, na které se můžete koukat spolu s přáteli u pár lahví piva a bavit se.

Snímek taktéž láká na přítomnost Caspera Van Diena, hvězdu z prvního dílu Hvězdné pěchoty (1997), který od té doby hrál většinou v samých laciných hovadinách. Ale uvidíme, třeba se z The Flood vyklube překvapivě zábavné a napínavé pokoukáníčko hodné chvály. Necháme se holt překvapit. 

Režie se ujal Brandon Slagle, který minulý představil své snímky jako Frost a Battle for Saipan. Scénář zpracovali Chad Law a Josh Ridgway.

Dále se ve snímku objeví herci jako Louis Mandylor, Randy Wayne, Ryan Francis, Devanny Pinn, Kim DeLonghi, Mike Ferguson a Kelly B. Jones.

Na VOD bude snímek uveden 14. 7. 2023.