Natáčení chystaného akčního hororu Azrael, ve kterém si zahraje Samara Weaving (Vřískot 6), neteř slavného Huga Weavinga, skončilo už na začátku loňského roku. Teprve nyní ale získaly práva na film společnosti Shudder a IFC Films, díky čemuž konečně známe také datum premiéry. Azrael půjde do kin 27. 9. 2024, u nás by to snad mohlo být o den dříve.

Hlavní hrdinkou se tak stává mladá žena jménem Azrael (Weaving), která uteče před jakýmsi tajemným a nebezpečným kultem. Ten jí však posléze znovu vystopuje a dopadne, přičemž jeho nemilosrdní vůdci se mladou ženu rozhodnou obětovat, aby uklidnili prastaré zlo, které se skrývá v okolní divočině. Azrael se proto pokusí kultu znovu uniknout, ale zdá se, že zas tak jednoduché to nebude. Kvůli vlastní svobodě a přežití se však nezastaví před ničím. 

V blízké době bychom se také mohli dočkat nějakého prvního traileru, který nám toho o ději poodhalí více.

O režii se postaral E. L. Katz, který svůj režijní debut zaznamenal se vcelku povedenou podívanou jménem Cheap Thrills z roku 2013. Taktéž si zrežíroval jednu epizodu z druhé řady (Záhadné sídlo Bly) seriálu The Haunting.

O scénář se zas postaral Simon Barrett, který má už s hororovým žánrem řadu zkušeností. Napsal totiž scénáře k titulům jako Hněv duší (2004), You're Next (2011) a Blair Witch: 20 let poté (2016).

Dále hrají Vic Carmen Sonne, Rea Lest, Katariina Unt, Karen Bengo a Johhan Rosenberg.