Netflix nám za měsíc nadělí velkolepou a hvězdně obsazenou sci-fi podívanou jménem Atlas, která sice asi nebude žádné dechberoucí veledílo, ale na nějaký ten klidný víkend by to mohlo být fajn pokoukání. Na světě každopádně máme plnohodnotný trailer, na který se můžete podívat výše.

Hlavní hrdinkou se stává zkušená a schopná datová analytička Atlas Shepherd (Jennifer Lopez), která chová hlubokou nedůvěru v umělou inteligenci. Protagonistka se jednoho dne připojí k misi, jejímž cílem bude dopadnout vzbouřeného robota Harlana (Simu Liu), který se domnívá, že zkáza lidstva je jediný způsob, jak ukončit válku. Atlas s ním však sdílí i tajemnou minulost. Veškeré plány se ale samozřejmě brzy zvrtnou. A pokud bude chtít hrdinka zachránit lidstvo před umělou inteligencí, bude se jí muset naučit věřit. Z traileru to vypadá, že začne spolupracovat s počítačovým programem jménem Smith (Gregory James Cohan), který zřejmě bude jedním z jejích nejdůležitějších spojenců. 

Režii si vzal pod palec Brad Peyton, který je zodpovědný za akční tituly jako San Andreas (2015) a Rampage Ničitelé (2018). Scénář zpracoval Aron Eli Coleite (Hrdinové), pro něhož bude snímek celovečerním debutem.

Dále hrají Lana Parrilla, Sterling K. Brown, Briella Guiza, Paul Ganus, Charlie Hewson a Abraham Popoola.

Snímek bude na Netflixu uveden 24. 5. 2024.