Na konci příštího měsíce se dočkáme nové akční komedie jménem Retirement Plan, ve které se zarostlý a hláškující Nicolas Cage vydá nakopat zadnice zlovolným gangsterům. Však to znáte, normálka. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se bude točit kolem mladé ženy jménem Ashley (Ashley Greene), která se s dcerou Sarah (Thalia Campbell) ocitne v pěkné bryndě. Zapletou se totiž do zločineckého podniku, který je začne ohrožovat na životech. Zoufalá Ashley tak bude muset najít způsob, jak z této lapálie vyváznout se zdravou kůží. Pomoci jí může jenom jeden jediný člověk. Její podivínský otec Matt (Cage), který si žije relativně poklidným a osamělým životem na Kajmanských ostrovech. Na první pohled se možná jedná jen o nějakého stárnoucího budižkničemu, ale Matt ovládá dovednosti, které by mu mohl kdejaký zabijácký zločinec závidět. 

Matt a Ashley se tak budou muset postavit mafiánskému bossovi Donniemu (Jackie Earle Haley), který za Ashely vyšle svého poručíka Boba (Ron Perlman). Ten ale šéfovi oznámí, že jim v cestě stojí muž, se kterým si rozhodně není radno zahrávat.

A jak je v traileru řečeno, Donnie za Mattem a Ashley vyšle haldu mužů, kteří dostanou za úkol oba dva sprovodit ze světa. Matt však nemá problém je do jednoho se stylem zlikvidovat. A Ashley tak s šokem zjistí, že o minulosti svého otce toho ví pramálo. Podaří se mu ale skutečně probít celým zločineckým syndikátem? 

O scénář a režii se postaral Tim Brown, který stojí za horory jako The Cradle (2007) a Devil in the Dark (2017).

Dále se ve snímku objeví herci jako Ernie Hudson, Joel David Moore, Rick Fox, Lynn Whitfield, Jordan Johnson-Hinds, Grace Byers, Dax Ravina, Adam Moryto a Samantha Kaine.

V USA snímek vyjde 25. 8. 2023, zatím ale bohužel nevíme, zda bude premiérovat i u nás.