Gerard Butler v poslední době skáče z jednoho akčňáku do druhého. Po nedávném snímku Plane, kterému bylo nedávno oznámené pokračování, se slavný herec objeví v další řádně akční podívané, jež ponese název Kandahar. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na zkušeného CIA agenta Toma Harrise (Butler), který dostane obzvlášť náročný úkol. Zničit nukleární reaktor v Íránu. A přestože se mu to nakonec povede, to nejtěžší ho teprve čeká. Nejenže je jeho identita rychle odhalena, ale zároveň mu nikdo nemůže přijít na pomoc. A nejrůznější ozbrojené jednotky si už pro něj samozřejmě jdou, aby se mu náležitě pomstily. Harris tak musí ze země prchnout do bezpečí spolu s místním tlumočníkem (Navid Negahban), ale žádná poklidná cesta je samozřejmě nečeká. 

Jejích cílem se tak stává afghánské město Kandahar, u kterého by se měla nacházet základna CIA. Pokud se tam Harris a jeho tlumočnický parťák dostanou, měli by být z nejhoršího venku. Od města je ale dělí celých 400 mil, tudíž mohou narazit na nejrůznější problémy. A jak je z traileru patrné, vzdechem budou svištět nejenom kulky, ale i bomby.

Harris tak brzy pochopí, že jeho bojové dovednosti nebudou stačit k tomu, aby se do Kandaharu dostali se zdravou kůží. Musí se proto naučit spolupracovat s oním tlumočníkem, který by svým stříbrným jazykem mohl zabránit předem prohraným bitvám. Pokud se však do města nakonec opravdu dostanou, jakou mají jistotu, že tam na ně někdo bude čekat?

O režii filmu se postaral Ric Roman Waugh, který už s Butlerem pracoval na akčňácích jako Pán anděla (2019) a Greenland: Poslední úkryt (2020). Scénář si zas vzal na starost Mitchell LaFortune.

Dále se ve snímku představí herci jako Bahador Foladi, Olivia-Mai Barrett, Nina Toussaint-White, Ross Berkeley Simpson a Rebecca Calder.

Oficiální premiéra v kinech je stanovená na 26. 5. 2023.