Zdánlivě nekonečná filmová série Rychle a zběsile se v roce 2023 dočká i desátého dílu, který však má údajně celou slavnou éru konečně ukončit. K tomu bychom se však měli stavět poněkud skepticky, protože poslední díly vydělaly studiu Universal opravdu pořádné balíky peněz, každopádně se ale necháme překvapit. Před několika týdny jsme vás také informovali o tom, že se v připravovaném desátém díle objeví sympaťák Jason Momoa, ovšem v té době ještě nebylo známo, jakou bude ve filmu sehrávat úlohu. Šuškalo se o tom, že by mohl ztvárnit padoucha, nicméně potvrzené to nebylo. Až doteď. V rozhovoru pro Entertainment Weekly herec potvrdil, že v desítce se skutečně objeví jako záporák. 

,,Budu točit Rychle a zběsile 10, což bude určitě sranda. Objevím se tam v roli padoucha filmu, ve které jsem nebyl už nějaký ten pátek. Teď ale ze mě bude grázl. Opravdu hodně okázalý grázl.“

Je rozhodně pravda, že herec se objevoval zejména v kladných rolích. Pokud pomineme Khal Droga ze Hry o trůny, díky kterému upoutal pozornost celého Hollywoodu, tak herec proslul za své ztvárnění klaďáků ve filmech jako Barbar Conan, Aquaman, Duna a seriál See. Je ovšem pravda, že herec má zkušenosti i s hraním padouchů. Jednu z hlavních záporných postav například ztvárnil v akčňáku Tenkrát v Kalifornii z roku 2017, kde čelil hlavnímu hrdinovi v podání Bruce Willise. Nutno ovšem dodat, že to rozhodně není film, který byste nutně potřebovali vidět. Co se nadcházejícího desátého dílu Rychle a zběsile týče, tak by měl být údajně rozdělený na dvě části, přičemž by měl uzavřít hlavní dějovou linii předešlých dílů. 

To se ale teprve uvidí. Devátý díl z minulého roku totiž vydělal přes 726 milionů dolarů, což z něj dělá pátý komerčně nejúspěšnější film roku 2021. Obě dvě části desátého dílu každopádně zrežíruje veterán celé série Justin Lin. Těšit se mimo jiné můžeme na herce jako Vin Diesel, Tyrese Gibson, Ludacris, Sung Kang, Michelle RodriguezCharlize Theron. John Cena a Dwayne Johnson však oba potvrdili, že v desítce se už neobjeví.

Pokud vše půjde dobře, první část Rychle a zběsile 10 k nám dorazí 19. 5. 2023.