I přestože nedávno zakončená první řada Rodu Draka měla pomalejší tempo a v podstatě se jednalo o takovou velkou rozehřívačku před začátkem velkolepé občanské války jménem Tanec draků, její produkce trvala dlouhých 11 měsíců. Tudíž mnoho fanoušků předpokládalo, že druhé řady, která by podle tvůrců měla být mnohem akčnější, se dočkáme až někdy v roce 2024. A jak se zdá, tuto smutnou pravdu v nedávném rozhovoru pro Vulture potvrdil Casey Bloys, šéf HBO Max, který prohlásil následující:

,,Nečekejte, že to vyjde v roce 2023, spíše až někdy v roce 2024. Teprve začínáme dávat dohromady plán, přičemž opět budeme čelit neznámému. Nechceme proto určovat stanovené datum, abychom ho poté museli přesouvat.“

S něčím takovým však mnozí fanoušci samozřejmě počítali. Vzhledem k tomu, že příští řada bude mnohem akčnější, samotná produkce a postprodukce bude patrně o něco náročnější. Jelikož se má začít natáčet až v prvních měsících příštího roku ve Španělsku, tvůrci by museli být neuvěřitelní rychlíci, aby řadu stihli vydat za rok. A určitě se všichni shodneme, že uspěchané seriály nejsou ničím dobrým. 

První řada Rodu Draka se každopádně těší jak pozitivním reakcím od kritiků a diváků, tak i velice slušné sledovanosti. Průměrně zaznamenal až 29 milionů diváků každý týden, přičemž se stal nejsledovanějším seriálem HBO od konce Hry o trůny v roce 2019. Sám Bloys je každopádně z úspěchu seriálu také velice nadšený, krátce po uvedení poslední epizody The Black Queen, kterou si v den premiéry naladilo až 9 milionů lidí, uvedl následující:

,,Jsme nesmírně potěšení, že Rod Draka nadchnul fanoušky Hry o trůny po celém světě, stejně tak i zcela nové diváky, kteří poprvé objevují svět Západozemí. Gratuluji Georgeovi, Ryanovi, Miguelovi a celému týmu Rodu draka k neuvěřitelné první sezóně.“

Do druhé řady se už ale do pozice showrunnera a režiséra nevrátí Miguel Sapochnik, který pro Hru o trůny zrežíroval několik slavných epizod. Nahradí ho další veterán z původního seriálu, přesněji Alan Taylor, ovšem pouze v pozici režiséra, nikoliv showrunnera. 

Nutno také připomenout, že Rod Draka není jediný spin-off Hry o trůny, se kterým HBO i nadále počítá. Stále je například v přípravě seriál 10 000 lodí, který se bude odehrávat asi 1000 let před událostmi Hry o trůny. Vyprávět by měl o princezně Nymerii, která musí se svým národem Rhoynarů prchnout přes Letní moře z Essosu. A to kvůli mocné valyrisjké říši, která si ve světě zajistila dominantní postavení díky svým drakům.

Bloys však uvedl, že od toho je ještě daleko, přičemž seriálu se možná dočkáme až někdy po vydání druhé řady Rodu Draka, možná i později.