Chystanou sérii Ahsoka ze světa Star Wars čeká hned několik náročných úkolů. Novinka ze světa Star Wars musí třeba těm, které už nebaví vídat Ahsoku Tano v doslova každém projektu, na němž pracuje producent a režisér Dave Filoni z Lucasfilmu, dokázat, že má bývalá učednice Anakina Skywalkera pořád co nabídnout. Navíc se musí prezentovat jako víc než jen další mezi-sezóna seriálu Mandalorian, jež se vyklubala z rozpačitého spin-offu The Book of Boba Fett.

Příznivcům primárně literární postavy velkoadmirála Thrawna zase musí Filoni se svou hranou sérií dokázat, že této velmi komplexní postavě rozumí, případně že je schopný převést ji do hrané podoby v podání Larse Mikkelsena. A také že nezapomněl, že spisovatel Timothy Zahn napsal v posledních letech hned šest zcela kanonických románů, v nichž Thrawn v žádném případě nepůsobí jako obyčejný padouch a záporák.

A pak je tu ještě potřeba uspokojit příznivce animovaného seriálu Star Wars Povstalci. Koneckonců už první teaser odhalil, že se z Povstalců vrátí hned několik postav. Přičemž soudě dle jistých záběrů a fotografie, kterou nedávno publikoval magazín Empire, by děj Ahsoky měl přímo navázat na konec animovaného seriálu. A teď se zdá, že těch spojitostí s Povstalci bude trochu víc.

Lucasfilm zveřejnil první spot, který je pravděpodobně první z mnoha krátkých upoutávek, jež mají za cíl nalákat na 23. srpna/augusta 2023, kdy Ahsoka odstartuje na Disney+. Video, které odhalilo konkrétní datum premiéry první epizody, přitom obsahuje nejen už viděné záběry, ale i bližší pohled na Mandalorianku Sabine Wren (Natasha Liu Bordizzo), kterou jsme poznali už v první sezóně Povstalců.

V závěru seriálu se Sabine zavázala, že dohlédne na Lothal, domovskou planetu hlavního hrdiny Ezry Bridgera, a že se jednou vydá Ezru hledat. Mladý Jedi a jmenovec jisté Zhouby Havaje, kterou máme na Nerdfixu obzvlášť v oblibě, totiž během finále čtvrté a poslední řady zachránil Lothal tím, že poslal sebe, Thrawna a Hvězdný destruktor pod Thrawnovým velením neznámo kam.

Zatím nevíme, jestli se hledání Ezry v průběhu Ahsoky povede, ačkoliv na oficiálním Star Wars webu o obsazení série se nově dočteme, že Eman Esfandi ztvárnil právě Ezru Bridgera. Něco z něj uvidíme s naprostou jistotou. Nový spot totiž ukazuje Sabine s Ezrovým světelným mečem v rukou. Dokonce se zdá, že se utká s Ivannou Sakhno v roli záhadné temné Jedi jménem Shin Hati.

Aby bylo jasno, Sabine Wren není Jedi a zatím jsme tu neměli nic, co by nasvědčovalo tomu, že ovládá Sílu. Pod vedením Jedie Caleba D... pardon, Kanana Jarruse, Ezrova mistra a přeživšího rozkazu 66, ale v průběhu Povstalců podstoupila určitý výcvik s temným mečem (darksaberem), jenž hraje významnou roli třeba v Mandalorianovi. A teď to vypadá, že Sabine během let po událostech Povstalců pokračovala ve výcviku se světelným mečem, který jí zbyl po Ezrovi. A my se tak můžeme zase dohadovat o tom, co všechno původem ze seriálu Star Wars Povstalci ještě při sledování Ahsoky uvidíme.