Už za necelý měsíc přisviští za hlasitého zvuku motorů do kin již desátý díl slavné filmové série Rychle a zběsile, jehož anglický název zní Fast X. Že vám celá značka přijde nekonečná? Inu, nedivíme se, ale podle všeho by se mělo jednat o velkolepý začátek konce, protože Rychle a zběsile 10 má být předposledním dílem. Na něj pak naváže ještě snímek jedenáctý, který byl původně koncipován jako druhá část desátého dílu, tudíž na něj fanoušci nebudou muset čekat nijak zvlášť dlouho. Zároveň by se také mělo jednat o film, který celou sáhodlouhou ságu konečně uzavře, ale upřímně tomu příliš nevěříme.

Ať už to ale bude jakkoliv, nedávno vyšlo najevo, že ,,poslední“ jedenáctý díl má na palubě svého režiséra. Ovšem o žádné velké překvapení se jednat nebude, protože otěží režie se chopí stejný filmař, který si vzal pod palec i Rychle a zběsile 10. K jedenáctému dílu je tak zase upsaný francouzský režisér Louis Leterrier, který se desátého dílu ujal poté, co od projektu odkráčel Justin Lin. Bude tedy na něm, aby celou známou značku dovedl ke svému konci. 

Justin Lin se minulý rok údajně dost dramaticky pohádal s producenty a patrně i Vinem Dieselem, což nakonec vedlo k tomu, že se vzdal pozice režiséra. Nutno také dodat, že na Rychle a zběsile 10 nedávno vyšel nový oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Ten opět přislibuje řádně šílenou akční podívanou, ve které se Dom Toretto (Diesel) bude muset postavit pravděpodobně tomu největšímu a nejstrašlivějšímu nepříteli. Tím se stane padouch jménem Dante (Jason Momoa), který se Domovi a jeho milované rodině rozhodne pomstít za činy z minulosti. Ale Dom si to samozřejmě nenechá líbit, protože na RODINU mu nikdo sahat nebude! I tak se ale ve velkém ohrožení ocitne jeho osmiletý syn (Leo Abelo Perry), na něhož bude mít Dante nejvíce spadeno.

Nejnovější trailer se také pochlubil dalšími známými tvářemi, jmenovitě se vrátí Jason Statham jako Deckard Shaw, Michelle Rodriguez jako Letty, Nathalie Emmanuel jako Ramsey, John Cena jako Jakob a Sung Kang jako Han. 

Dále se ve filmu objeví Tyrese Gibson jako Roman, Ludacris jako Tej, Jordana Brewster jako Mia, Helen Mirren jako Queenie a Charlize Theron jako záporačka Cipher. Novou tváří a Domovou spojenkyní se stane Tess, kterou si zahraje Brie Larson.

Režisér Louis Leterrier je dále zodpovědný za snímky jako Kurýr (2002), Neuvěřitelný Hulk (2008) a Podfukáři (2013). Scénář zpracovali Justin Lin a Dan Mazeau.

Oficiální premiéra je stanovená na 18. 5. 2023.