Už za tři týdny padnou temné stíny, ve kterých se skrývají upíří tesáky, na celou Francii. Tehdy totiž bude na Netflixu premiérovat skvěle vyhlížející animovaný seriál Castlevania: Nokturno, který bude spin-offem Castlevanie z roku 2017 od Warrena Ellise. Streamovací služba se s námi navíc podělila o nový a opravdu parádní oficiální trailer, na který se můžete podívat výše.

Jak už nějaký čas víme, tentokrát se na lov upírů vydáme do Francie roku 1792, tedy do období Velké francouzské revoluce. Hlavním hrdinou se stane Richter Belmont (Edward Bluemel), jeden z nejmocnějších členů slavné rodiny, který nám v nejnovější upoutávce dokáže, že rozhodně není žádnou třasořitkou.

Celkově trailer slibuje naprosto úchvatnou vizuální lahůdku, ve které nebude chybět nadupaná akce, zajímavé postavy a snad i poutavý příběh. A třešničkou na dortu je i hudební doprovod v podobě seriálové verze tracku Divine Bloodlines, který patří mezi nejznámější hudební díla původní herní série. 

Richter a jeho spojenkyně Maria Renard (Pixie Davies), kterou mohou fanoušci taktéž znát z herních titulů Rondo of Blood a Symphony of the Night, se tak budou muset postavit strašlivé hrozbě v podobě Upírského mesiáše, jenž má dle proroctví před příchodem úplňku pohltit celé slunce. Na svou stranu tak dostává část francouzské aristokracie, v rámci čehož pak povede armády noci, které mají rozdrtit veškeré jejich nepřátele.

V upoutávce se mihne i čarodějka Annette (Thuso Mbedu), která Richtera vystopuje a připojí se k němu v boji proti mocnostem temnot. Jak je ale zřejmé, evidentně se dočkáme i sekvencí z Richterovy minulosti, ostatně už předchozí trailer nám ukázal scénu, ve které se jako dítě stal svědkem smrti své matky rukou chladnokrevného zabijáka.

Spin-off Nokturno vznikl pod taktovkou produkční společnosti Project 51 Productions. Animace mělo opět na starosti studio Powerhouse Animation.

Showrunnerem seriálu se tentokrát stal Kevin Kolde, který na původním seriálu pracoval jako jeden z výkonných producentů. O scénář se postaral Clive Bradley, který například psal epizody pro povedený islandský seriál V pasti (2016). O režii se však opět postarali veteráni z původní seriálové Castlevanie, jmenovitě Sam Deats a Adam Deats.

Dále ve spin-offu uslyšíme hlasy herců jako Sydney James Harcourt, Sharon D. Clarke, Richard Dormer, Iain Glen, Elarica Johnson, Nastassja Kinski, Zahn McClarnon, Aaron Neil, Franka Potente a Sophie Skelton.

Castlevania: Nokturno bude na Netflixu premiérovat 28. 9. 2023.