Zdá se, že z romantického fantasy seriálu First Kill (První krev) se vyklubal velký přešlap. Celý projekt si se sledovaností patrně nevedl podle představ Netflixu. Ten proto nedávno oznámil, že celou upírskou sérii ruší po pouhé první řadě. Jedním z důvodů by mohly být také poměrně negativní reakce od diváků a kritiků, kterých se první řada dočkala. Seriál tak byl například kritizován za laciné speciální efekty, trapné bojové sekvence a děravý scénář, který se pokoušel představit velice nepřesvědčivou romanci mezi dvěma mladými ženami. Nutno také dodat, že podle mnoha diváků nebyly ani příliš sympatické obě hlavní protagonistky v podání hereček Sarah Catherine Hook a Imani Lewis.

Příběh seriálu se odehrával ve světě, ve kterém proti sobě bojují dvě znepřátelené frakce. Krvežízniví upíři, kteří musí čas od času hodovat na lidské krvi, a lidští lovci, kteří zas netvory noci pronásledují a zabijí. K upírům patří dívka jménem Juliette, která musí zabít svého prvního člověka, aby mohla být plně považována za člena rodiny. Calliope zas pochází z rodiny lidských lovců, přičemž jejím úkolem bude zas zabít svého prvního upíra. Obě dvě mladé ženy se do sebe však následně zamilují, což samozřejmě celý spor mezi oběma rodinami řádně zkomplikuje.

Tvůrkyní seriálu se stala Felicia D. Henderson, která například pracovala na sériích jako Punisher, Moesha a Fresh Prince. Celý seriál vycházel podle povídky od Victorie “V. E.” Schwab, která se zároveň podílela na scénáři.

Zhlédli jste první řadu seriálu? Jak působila na vás?