Slavný román od Victora Huga se dočká další filmové adaptace. A ne, teď nemyslíme chystaný hraný remake Disneyho animované klasiky z roku 1996, tentokrát máme na mysli něco krapet originálnějšího.

V přípravě je totiž snímek s názvem Quasi, který vychází ze jména hrbatého zvoníka Quasimoda, hlavního hrdiny původního románu. Film mají na starost společnosti Searchlight Pictures a Broken Lizard, přičemž nedávno také vyšlo najevo, kdy bude film vůbec premiérovat. Na službách Disney+, Hulu a Star+ se snímek objeví 20. 4. 2023. V brzké době bychom se tak mohli dočkat jak prvních fotek, tak i nějakého toho oficiálního traileru. O filmu zatím máme málo informací, ale mělo by se jednat o jakousi satiru. 

Počítat bychom tak měli s příběhem, kdy nešťastný hrbáč Quasimodo strašně moc touží po lásce, ale kvůli svému vzhledu si samozřejmě nemůže u žádné slečny ani škrtnout. To však nebude jeho největší problém, protože Quasi se dostane do nebezpečného sváru mezi papežem a francouzským králem. A oba mocní muži usoudí, že zvoník ze slavné pařížské katedrály by mohl být skvělým vražedným nástrojem. Papež tak Quasimodovi přikáže, aby pro něho zabil krále, král však zase chce, aby pro něho Quasi zlikvidoval papeže.

Jak se z toho náš hrdina vykroutí? A dočkáme se dalších známých postav? Třeba krásné cikánky Esmeraldy a zlovolného kněze Frolla? To se holt necháme překvapit. 

O scénář a režii se postaral herec Kevin Heffernan, který účinkoval především v komediálním žánru. V roce 2009 zrežíroval svůj první film, kterým byla komedie The Slammin' Salmon. Je taktéž jedním z autorů scénáře k filmu Superpoldové 2 z roku 2018.

Se scénářem u Quasiho mu ještě pomáhali Steve Lemme, Jay Chandrasekhar, Paul Soter a Erik Stolhanske, ti všichni by si navíc měli ve filmu zahrát.

Jednou z hlavních hvězd se také stane Adrianne Palicki, kterou mohou mnozí znát ze seriálu The Orville. Že by právě ona ztvárnila Esmeraldu?