Nejznámější český komiksový čtvrtletník Modrá CREW se vrací zpět ke svým fanouškům. Pokud jste očekávali nějakou naprostou novinku z evropského komiksu, tak vás bohužel zklameme. Nakladatelství CREW totiž v rámci magazínu Modrá CREW 17 vydá druhou a zároveň poslední část mysteriózního historického thrilleru s názvem Jednorožec, který vytvořil francouzský scénárista Mathieu Gabella (Knoflíková válka) a francouzský kreslíř Anthony Jean (Conan z Cimmerie).

Příběh série se odehrává v období renesance, přesněji řečeno v roce 1565. Mezi církví a vědci vypukne válka, jež se týká toho nejtajemnějšího a nejúžasnějšího výtvoru – lidského těla. V hlavním městě Francie, v Paříži, se začnou postupně objevovat mrtvá těla slavných doktorů. Hlavním hrdinou je královský chirurg a průkopník moderního lékařství, vlastním jménem Ambroise Paré. Ten začne po vrazích pátrat, ale také shodou okolností zjistí, že je další na seznamu smrti. Někdo ho však chrání. „Tajemné bytosti, které ho přinutí pochybovat o všem, čemu kdy věřil…“

Přečtěte si také: Válka mezi církví a vědci v období renesance

Druhá část Jednorožce bude obsahovat sešity číslo tři a čtyři. Dohromady by se mělo jednat o celkem 128 barevných stran v brožovaných deskách v klasickém formátu, ve kterém Modrá CREW vychází. Ukončení série Jednorožec bude k dispozici od 26. ledna/januára 2021 za 199 korun.

V neposlední řadě pro vás máme oficiální anotaci, kterou raději zakryjeme, abychom případné nové čtenáře série ochránili před nepříjemnými spoilery a vyvrcholením první části:

„Ambroise Paré a jeho spojenci – lékaři, vědci a anatomové – už vědí, kde začaly umělé změny lidského organismu, kdo je způsobil a kdo jich chce zneužít pro posílení své moci. Proti zkáze chystané mikroskopickou „havětí“ je jediný lék: prášek z rohu Jednorožce! Nelítostný zápas je vede z Milána do Benátek a poté na hrad tajemného Lovce, kde se rozhodne o všem. Jisté je, že středověk skončí a zrodí se nová doba… jenže komu bude patřit?“