Každý správný fanoušek zombie žánru by měl zhlédnout alespoň jeden film s chodícími mrtvolami od legendárního režiséra George A. Romera. Z jeho filmů jako Noc oživlých mrtvol (1968) a Úsvit mrtvých (1978) se staly slavné hororové klasiky, díky kterým nabylo slovo ,,zombie“ nového významu. Jeho posledním vydaným dílem se stal snímek Survival of the Dead (2009), ovšem v roce 2017 napsal námět ještě pro další filmovou podívanou, ve které budou působit mozky požírající nemrtví. Ve stejném roce však Romero zemřel, tudíž svůj plánovaný snímek nikdy nedokončil.

Jak už ale víme, členové Romerovy rodiny spojili síly s Roundtable Entertainment, aby společnými silami Romerův neuvedený film představili fanouškům. A jelikož má natáčení začít ještě letos v Portoriku, bylo otázkou, kdo vlastně chystaný snímek, který ponese název Twilight of the Dead, zrežíruje. A nyní už konečně známe odpověď. 

Snímek natočí Brad Anderson, talentovaný americký filmař, jehož filmografie se skládá především z thrillerů a hororů. V první řadě je zodpovědný za naprosto vynikající a u nás bohužel vcelku nedoceněný psychologický horor Vražedná terapie (2001). Hned po něm nám nadělil slavný thriller Mechanik (2004), kvůli kterému shodil Christian Bale skoro 30 kilo a sám pak vypadal jak nějaká mrtvola. Mezi další slavná režisérova díla patří ještě Transsibiřský expres (2008), Tísňová linka (2013) a E.A. Poe: Podivný experiment (2014). Romerův snímek by tudíž mohl být v opravdu dobrých rukou. Sám Anderson prohlásil, že výše zmíněná Noc oživlých mrtvol byl prvním opravdovým hororem, který zhlédl, přičemž pro něho byl velice inspirativní.

Příběh filmu Twilight of the Dead by se měl ponořit do temné podstaty lidstva z pohledu posledních žijících lidí na Zemi, kteří na tropickém ostrově uvízli mezi frakcemi nemrtvých. Opět nás tak čeká jaksepatří hrozivá zombie podívaná, která nám nabídne i určitý sociopolitický komentář. Podle Andersona se každopádně bude jednat zombie horor „se srdcem“, který bude především pokládat otázku: ,,Co to znamená být člověkem?“ 

Scénář z Romerova námětu zpracovali Joe Knetter, Robert Lucas a Paolo Zelati. Bude se tak jednat o skutečné zakončení filmařovy slavné zombie série, do které vedle výše zmíněných filmů patří ještě díla Den mrtvých (1985), Země mrtvých (2005) a Deník mrtvých (2007).

Na celý projekt dohlíží i Suzanne Romero, vdova po zesnulém režisérovi, která se podle svých slov už nemůže dočkat, až natáčení započne. Režiséra už na palubě máme, nyní je otázkou, kdo všechno si vlastně ve snímku zahraje. Jelikož hlavní část produkce ještě nezačala, tak zatím není známo, kdy přesně se filmu dočkáme.