Filmaři Zal Batmanglij a Brit Marling nám v roce 2016 nadělili na Netflixu poměrně slušný mysteriózní seriál OA, který o tři roky později dostal i druhou řadu. Pokud se mám seriál líbil a rádi byste od zmíněného dua viděli něco dalšího, máme pro vás skvělou zprávu. Oba dva nám totiž ještě letos nadělí svůj nový seriálový projekt, který ponese název A Murder at the End of the World. Potěšit může i fakt, že se bude opět jednat o mysteriózní podívanou.

Venku zatím máme jen krátký teaser, jenž nám ale z hlavního děje vůbec nic neukáže, pouze nám představí veškeré hlavní postavy, které se v seriálu objeví. Podívat se na něj můžete výše. Zcela původně měl seriál premiérovat na konci tohoto měsíce, ale kvůli stávkám herců a scenáristů byl odložen až na letošní listopad/november. 

Seriál se každopádně může chlubit i poměrně slušným obsazením, do něhož patří třeba Emma Corrin (Koruna) Clive Owen (Potomci lidí), Alice Braga (Hypnotik) a Harris Dickinson (Trojúhelník smutku).

Hlavní hrdinkou by se měla stát Darby Hart (Corrin), mladá amatérská vyšetřovatelka a technicky zdatná hackerka, která se jednoho dne ocitne ve smrtící síti tajemství a intrik. Ona a osm dalších hostů dorazí do odlehlého domova samotářského miliardáře (Owen), který je na místo všechny pozval. Jeden z hostů je ale posléze nalezen mrtev. A Darby bude muset využít své dovednosti k tomu, aby dokázala, že šlo o vraždu. Protože pokud do rychle neudělá, další oběti budou následovat. Podle tvůrců bychom se měli každopádně těšit na napínavou podívanou, která bude okořeněná řádně temnou atmosférou. 

Zal Batmanglij a Brit Marling se ujali otěží showrunnerů, zároveň se také oba postarali o režii jednotlivých epizod. Scénář zas zpracoval sám Batmanglij, který se například podílel i na tvorbě mysteriózní série Městečko Pines (2015).

Dále se v nadcházejícím seriálu objeví herci jako Brit Marling, Raúl Esparza, Louis Cancelmi, Joan Chen a Jermaine Fowler.

My bychom se ho měli dočkat na Disney+, a to 14. 11. 2023.