Jihokorejský filmař Yeon Sang-ho se přednedávnem světu pochlubil se svým novým ujetým seriálem, který nese název Hellbound. Ten vypráví o hrozivých démonických bytostech, které se z ničeho nic objeví v ulicích Soulu, přičemž začnou stahovat lidi do pekla. A i přestože seriál zaznamenal na Netflixu mimořádný úspěch, Sang-ho je více proslulý za jiný akční kousek. Tím je originální zombie jízda Vlak do Pusanu z roku 2016, která se nesmírně líbila divákům nejenom v rodné Koreji, ale i v zahraničí, plus stala se z ní novodobá klasika zombie žánru. Na úspěch filmu následně navázalo volné pokračování, které neslo název Peninsula, ovšem to už bylo kritiky a diváky přijato s mnohem menším nadšením. Sang-ho by se ale ke své úspěšné filmové sérii mohl opět vrátit. Má už navíc předběžnou vizi o tom, jak by měl vypadat třetí díl. 

V rozhovoru pro Variety filmař sdělil, že kvůli velice nabitému časovému rozvrhu zavrhl možnost, aby vytvořil celý seriál, který by se odehrával v onom zombie nakaženém světe. Když pak přišla řeč na to, zda se alespoň chystá vytvořit další zombie snímek, jihokorejský filmař odpověděl následovně:

,,Domnívám se, že zombie žánr je velmi tradiční, ale zároveň záleží na tom, jak ho pojmete. Díky tomu můžete vytvořit něco úplně nového. V rámci onoho universa jsou všechny ty filmy propojené. Peninsula byl post-apokalyptickým filmem, který se zaměřil na automobilové honičky. Příběh, nad kterým nyní přemýšlím, by se více podobal Vlaku do Pusanu, tudíž by se odehrával v nějakém malém a omezeném prostoru. Nad tím teď momentálně přemýšlím. Takže v rámci žánru by to bylo něco mezi Vlakem do Pusanu a Peninsulou.“

I přestože si osobně myslím, že Peninsula rozhodně nebyla vyloženě špatným filmem, rozhodně postrádal onu originalitu, kterou oplýval napínavý Vlak do Pusanu. Příslib skromnějšího a komornějšího námětu by tudíž určitě mohla být cesta správným směrem. Necháme se překvapit. Nedávno navíc také vyšla informace, že Vlak do Pusanu se dočká amerického remaku, kterého se ujme Timo Tjahjanto. Film však tentokrát ponese název Last Train to New York.