Slavný autor George R. R. Martin, který je zodpovědný za legendární (a stále nedokončenou) knižní ságu Píseň ledu a ohně, z níž následně vyšel seriál Hra o trůny, nám v nadcházejícím krátkometrážním snímku dokáže, že není jenom fanouškem žánru fantasy. Stal se totiž hlavním producentem v experimentálním sci-fi snímku, který ponese název Night of the Cooters. Ten bude zas vycházet z krátké povídky, kterou napsal Howard Waldrop. Na oficiální trailer se můžete podívat výše. Z něho je patrná velice podmanivá vizuální stylizace, která kombinuje live-action herce a prostředí s unikátní animací. 

Příběh se bude odehrávat v 19. století v zapadlém a téměř opuštěném městečku Pachuco na divokém západě. Jednoho dne ale poblíž něho havaruje jakési podivné mechanické těleso, které sem se vší pravděpodobností přistálo z dalekého vesmíru. I přestože se zprvu zdá, že ono těleso bude neaktivní, rozhodně tomu tak nebude. Podivná mimozemská věc se brzy doslova „zvedne na nohy“, aby mohla rozsévat chaos. Obyvatelé malého městečka se pochopitelně budou bránit, ale budou vůbec jejich pušky a revolvery mít nějaký účinek? Přeci jenom bojují proti nesmírně vyspělému vetřelci, který sem přiletěl z jiné planety. Šerif Lindley (Vincent D´Onofrio) se však nenechá jen tak zastrašit. Je to přece jejich město. A jeho povinností je ho bránit do poslední kapky krve. Nehledě na to, kdo ho ohrožuje. 

Vincent D´Onofrio se ujme nejenom hlavní role, ale také otěží režiséra. Krátkometrážní film napsal Joe R. Landsdale, jeden ze scénáristů animovaného seriálu o Batmanovi z roku 1992. Landsdale je mimo jiné taktéž spisovatelem, který se zaměřuje především na mysteriózní a hororový žánr. Na motivy jeho děl tak vznikly například filmy jako Bubba Ho-tep a Pachuť Pomsty. Ve filmu se taktéž dočkáme herců jako Hopper Penn, Harrison Page, Martin Sensmeier, Cristin McCleary, Elias Gallegos, Luce Rains, Jazzy Kim O’Brien a Darius Eteeyan. Datum premiéry však zatím ještě oznámen nebyl. Dáte krátké sci-fi podívané šanci?