Na pokračování Batmana (2022) s Robertem Pattinsonem v hlavní roli si bohužel budeme muset počkat až do roku 2026, ono čekání si ale můžeme zpříjemnit seriálovým spin-offem jménem Tučňák, který se zaměří na titulního padoucha (Colin Farrell). Přesné datum premiéry sice stále ještě na světě nemáme, nedávno ale vyšlo najevo, že seriál by měl na službě Max vyjít už během září.

Osmidílný seriál by nás měl zavést zpět do ulic pochmurného Gothamu, který se po událostech výše zmíněného filmu stále ještě potácí v chaosu. Toho chce využít Oswald Cobblepot alias Tučňák, aby mohl převzít vládu nad městským zločineckým podsvětím. 

Čemu všemu bude muset Oswald čelit, se necháme překvapit, nějakou dobu už ale víme, že do hry vstoupí Sofia (Cristin Milioti), dcera Carminea Falconeho, která si bezesporu bude ze zločineckého impéria svého otce také chtít ukousnout co největší kus.

Už pár měsíců máme na světě teaser trailer, z něhož je zřejmé, spin-off si zachová onu ponurou atmosféru, kterou měl i Pattinsonův Batman. A my vůbec nejsme proti. Někdy během léta bychom se měli dočkat ještě nějakého plnohodnotného traileru, který nám toho snad o ději prozradí více. 

Showrunnerkou a hlavní scenáristkou se stala Lauren LeFranc, která v minulosti pracovala na sériích jako Chuck (2007), Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) a Impulse (2018). O režii prvních dvou epizod se postaral Craig Zobel (Mare z Easttownu).

Dále se v seriálu objeví herci jako Carmen Ejogo, Shohreh Aghdashloo, Michael Zegen, Deirdre O'Connell, James Madio, Scott Cohen a François Chau.