Minulý víkend se lidé do kin moc nehrnuli. Důkazem je fakt, že se na americkém trhu prodaly vstupenky pouze za 62 milionů dolarů, jedná se tak o čtvrtý nejslabší výsledek letoška.

Žebříček domácího box officu se od minulého týdne příliš nezměnil, na prvním místě se i nadále nachází filmová adaptace úspěšné indie hry Five Nights at Freddy's (Pět nocí u Freddyho), která po svém druhém víkendu utržila 19,3 milionů dolarů. Oproti zahajovacímu víkendu je to ale setsakramentsky pořádný pokles tržeb, přesněji se propadly skoro o 76%.

O důvodech se můžeme jen dohadovat. Je možné, že za velkou návštěvností z minulého týdne stáli především oddaní fanoušci původní herní série. Je také třeba připomenout, že snímek souběžně premiéroval na službě Peacock, tudíž pro některé diváky bylo zkrátka jednoduší horor zhlédnout hezky z tepla domova. A v neposlední řadě mohly některé diváky od návštěvy kina odradit recenze, které příliš dobré nebyly.

Celosvětově má ale film na kontě již 217,1 milionů dolarů, což je na rozpočet 20 mega pěkné číslo. V následujících týdnech by mohl s tržbami překonat Sestru II (265 milionů) a stát se tak nejúspěšnějším horůrkem roku 2023. 

Na druhém místě se udržel snímek Taylor Swift: The Eras Tour, který po víkendu utržil 13,5 milionů dolarů. Koncertní film o slavné americké zpěvačce je v kinech již čtvrtým týdnem, což je pro tento typ podívané poměrně dlouhá doba. Taylor Swift je ale zkrátka a dobře populární hvězdou, která dokáže nalákat i do kinosálů. Celosvětově snímek utržil již 231,1 milionů dolarů, i přestože jeho čas v kinech se chýlí ke konci, z tohoto výsledku může být zpěvačka jednoznačně spokojená.

Třetí místo si udržela Scorseseho novinka Zabijáci rozkvetlého měsíce, která po víkendu utržila 7 milionů dolarů, celosvětově by se tržby měly pohybovat kolem 100 mega. Na rozpočet 200 milionů by to byla slabota, opět ale připomínáme, že Apple podle všeho snímek vnímá především jako určitou formu reklamy pro jejich služby. Snímek tak pravděpodobně skutečně zaboduje až na jeho službě Apple TV+. Je poměrně škoda, že snímek nemá tržby lepší, jinak se na něho totiž lepí chvála ze všech stran.

Na čtvrtém místě se umístila Priscilla, životopisný film, jenž vychází z pamětí Priscilly Presley, ženy Elvise Presleyho. Snímek se již objevil v několika kinech na konci minulého měsíce, do kinosálů po celých Spojených státech zamířil minulý týden. Po víkendu snímek pro domácí box office utržil 5 milionů dolarů, celkově to zatím dělá 5,3 mega. Jelikož ale rozpočet činil 20 milionů, filmu bude muset v následujících týdnech ještě pořádně máknout, aby z něho nebyl komerční malér.

A na pátém místě máme mexickou novinku ze školního prostředí jménem Radical, která během svého zahajovacího víkendu utržila 2,7 milionů dolarů, celosvětově to dělá 7,8 milionů. Uvidíme, jak si snímek povede v následujících týdnech, je ale dost pravděpodobné, že z box office TOP 5 zmizí a my všichni na něj rychle zapomeneme. 

A na co do kina tento týden? Pokud jste ještě nad MCU nezlomili hůl, tak můžete zkusit dát šanci poslední celovečerní marvelovce roku 2023, kterou bude snímek Marvels.

V té se hlavními protagonistkami stanou Carol Danvers (Brie Larson), Monika Rambeau (Teyonah Parris) a Kamala Khan (Iman Vellani), které budou muset zastavit záporačku Dar-Benn (Zawe Ashton). Nicméně pokaždé, když jedna z nich použije jednu ze svých superchopností, tak se teleportují a prohodí si místa.

Snímek do našich kin vstoupí ve čtvrtek, tedy 9. 11. 2023. Níže se můžete podívat na oficiální trailer.